GEZONDHEIDSPLEIN

GEZONDHEIDSPLEIN

Nieuw dit jaar op de oogstmarkt is het Gezondheidsplein.

Behoud en bevordering van uw gezondheid is voor iedereen belangrijk. Reden voor ons team om de bezoekers van de oogstmarkt te inspireren en stimuleren om te (blijven) kiezen voor een gezonde leefstijl.

Op het Gezondheidsplein vindt u onder meer een huisarts, een podoloog, genezende kruiden. Daarnaast wordt er een lezing gegeven over het proces van transplantatie. Inmiddels hebben andere eerste lijn zorgaanbieders in gezondheid, sport, ontspanning en vitaliteit een plaats op het plein weten te bemachtigen. Via deze website wordt u de komende tijd op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van het Gezondheidsplein en hoe u zich kunt aanmelden voor een workshop.

 

Eén van de deelnemers op het gezondheidsplein is:

Podopraktijk Pol

Ik ben Marjolijne Pol en eigenaresse van Podopraktijk Pol.

Na het behalen van mijn diploma’s voor pedicure en medisch pedicure ben ik in Putten gestart met een pedicurepraktijk. Daar heb ik veel contact gehad met een registerpodoloog. Door dit contact kreeg ik interesse in het vak van de podologie.

In 2013 ben ik gestart met de 4-jarige HBO opleiding tot registerpodoloog aan de Academie voor Podologie in Utrecht. In 2017 heb ik mijn diploma behaald.

Na onze verhuizing naar Meppen (Drenthe) ben ik op 1 juni 2018 gestart met Podologiepraktijk Pol. Ik heb een praktijkruimte in het gezondheidscentrum in Zweeloo bij de fysiotherapeuten van Medifast.

Registerpodoloog.

Een registerpodoloog is gespecialiseerd in voet- en houdingsklachten en staat geregistreerd bij Stichting LOOP, het Landelijk Overkoepelend Orgaan voor de Podologie.

De registerpodoloog kan u helpen bij klachten, die hun oorzaak vinden in de voeten. Samen met u proberen wij de oorzaak van de klacht(en) te vinden. Wanneer de voeten niet goed functioneren dan worden spieren en gewrichten verkeerd belast en dat kan houdingsklachten tot gevolg hebben.

Bij de eerste afspraak wordt een anamnese (voorgeschiedenis van de klacht) afgenomen. De klacht wordt met u besproken, testen uitgevoerd en er wordt een behandelplan opgesteld. Om u een goed schoenadvies te kunnen geven, vragen wij u om uw meest gedragen schoenen mee te brengen.

Bij de tweede afspraak zijn uw therapiezolen gereed en kunt u deze, na betaling, meenemen. Ook wordt er met u een controle-afspraak gemaakt voor over zes weken. Daarnaast raden wij u aan om jaarlijks een controle van uw voeten en de therapiezolen te laten uitvoeren.