KOOKPLEIN

Helemaal aan het einde van de oogstmarkt staat het Kookplein. Diverse koks zullen in hun buitenkeukens laten zien wat er allemaal mogelijk is met de producten die op de Oogstmarkt te koop zijn. Iedereen kan gratis proeven en het recept meekrijgen.

 

Op zaterdag 22 september is één van de koks die heerlijk voor u gaat koken Loek Stultiens uit Geldrop. Deze chef zal met de producten die op de markt van het Oogstfeest Meppen te koop zijn kleine gerechtjes voor u maken. Zijn specialiteit is hamburger sliders, verschillende uitvoeringen. Kom gratis proeven en vindt u het lekker, vraag dan het recept aan Loek en doe uw boodschappen bij de kraampjes.

Loek helpt in zijn spaarzame vrije tijd vaak mee met Maashorst Catering uit Schaijk!

 

Houdt u van pompoenensoep? Dan bent u helemaal in uw nopjes bij de buitenkeuken van Ton Teske uit Meppen. Deze chef maakt de allerlekkerste pompoenensoep, van pompoenen die u op het Oogstfeest Meppen kan kopen.

 

 

 

Op beide dagen, 22 & 23 september, komt kok Coen Drejer voor u de lekkerste gerechten koken. Coen maakt een overheerlijke palmkoolsoep en ook zal hij u verwennen met onweerstaanbare kroketjes van paddenstoelen.

 

Op zondag 23 september komt Bart Pasveer voor u koken, uiteraard met de producten van het oogstfeest! Bart gaat een appeltaart maken op de barbeque met ijs en iets van likeur of boerenjongen. Vraag aan Bart naar zijn recept en shop op de terugweg naar uw auto de boodschappen voor dit recept bij elkaar.

 

Op zondag 23 september staat Annelies Bast van restaurant de Hooge Stoep bij ons de sterren van de hemel te koken. Zij maakt voor u een amuse hamburger en een runderstoof. Op het Oogstfeest Meppen zal zij dit doen in samenwerking met de Drentsche Wei uit Nieuweroord.

Wij stellen haar even aan u voor: Annelies Bast, sinds 3 jaar eigenaresse en kok bij Restaurant de Hooge Stoep uit Geesbrug.

12 Jaar geleden begon zij daar met een snuffelstage om  vervolgens verliefd te worden op het horeca vak. Na een studie zelfstandig werkend kok te hebben afgerond en bij verschillende bedrijven te hebben gewerkt kreeg zij 3 jaar geleden de kans van mijn leven: daar waar het allemaal begon kon van haar worden! Door bij verschillende bedrijven te hebben gewerkt had zij al een prima idee van wat ze wel en vooral ook niet wilde gaan doen. Uiteindelijk is daar hun huidige concept uit voort gekomen: Gewoon lekker, lekker gewoon!

 

 

Note voor de deelnemers van het Oogstfeest Meppen: wil je je producten gepromoot hebben door een van onze koks? Mail dan even naar meerweten@oogstfeestmeppen.nl welke producten het betreft. De bedoeling is dan dat je wat van deze producten beschikbaar stelt aan de kok en van de organisatie krijg je dan een bord, in de kraam, waarop staat dat je het betreffende product verkoop.