KUNSTENAARSPLEIN

1e Lustrum Kunstenaarsdorp Zweeloo

Stichting Zweeloo Kunstenaarsdorp (sKZ) heeft als missie om de bijzondere waarden van Zweeloo e.o. als kunstenaarsdorp – met de Natuur en Eenvoud als inspiratiebron voor kunstenaars  –  te behouden en actief uit te dragen.

In 2018 bestaat Kunstenaarsdorp Zweeloo (sKZ) 5 jaar. Een uitgelezen moment om Zweeloo en de omringende dorpen Aalden, Benneveld, Meppen en Wezup op de kaart te zetten.

In september vieren we dit lustrum met veel verschillende kleinschalige, lokale activiteiten in de vijf dorpen. Op de zaterdagen wordt er met medewerking van dorpsbewoners in het betreffende dorp aandacht aan dit lustrum besteed.
sKZ op Oogstfeest Meppen
Zaterdag en zondag 22 en 23 september zijn wij aanwezig op het Oogstfeest Meppen. Daar kunt u kennismaken met ‘kunst maken van hout’, geoogst uit het omliggende bos. Ook kunnen bezoekers (volwassenen én kinderen) zelf aan de slag en een houten kunstwerkje maken.

Daarnaast kunt u op het kunstplein genieten van een mini expositie met werken van lokale kunstenaars en tekeningen van ‘oude meesters’ die zich lieten inspireren door de natuur en pittoreske omgeving.
Ook hier kunnen bezoekers (volwassen én kinderen) aan de slag. Vanaf het kunstplein is er inspiratie genoeg om ook een schetsje te maken met een zelfgemaakte bamboe-pen. Alle schetsjes/tekeningen hangen we aan een lijn en vormen zo een groeiende, extra expositie.
We hopen op een grote ‘oogst’!

Tot ziens op Oogstfeest Meppen!

Stichting Kunstenaarsdorp Zweeloo
www.kunstenaarsdorpzweeloo.nl