OOGSTFEEST DEELNEMERS 2019

Zaterdag 21 & zondag 22 september 2019

 

 Hobbywijnmakerij InDeLorem

Hobby wijnmakerij InDeLorem zal op 21 & 22 september op de Oude Brink 1 haar deuren open zetten. Alles wat je wilt weten over zelf wijnen maken kan je hier te weten komen.
InDeLorem maalt appelwijn, vlierbessenwijn, (kwee)perenwijn,druivenwijn en meer.

Wil je proeven? Dat kan! Kom gezellig kijken in onze wijnmakerij en drink een glaasje mee.

 

 

Dit waren de deelnemers op het OOGSTFEEST 2018:

 Jans Vos

Voor Jans Vos zijn er geen geheimen meer voor het wecken van zijn oogst. Op het Oogstfeest Meppen vertelt hij iedereen die het horen wil over zijn grote hobby WECKEN.

 

 

Jans Manting met een koetsentocht

Op het veld aan het horecaplein van de Oogstmarkt staat Jans Manting met zijn koets en een schitterend Fries paard in het weiland naast de Hekkerij klaar om u tijdens een rit door Meppen alles te vertellen over ons mooie dorp. Maak gebruik van deze gelegenheid en laat u rondrijden en geniet. Wij beginnen van af 13.00 uur met rijden, de kosten zijn € 2.50 p.p. maximaal 6 personen, minimaal 4 personen per rit. De tocht duurt ongeveer 30 min en gaat door het prachtige dorp Meppen met zijn mooie boerderijen en omgeving.


 

Kookplein

Kijk bij het hoofdstukje activiteiten ook op het KOOKPLEIN. Diverse chefs maken tijdens het oogstfeest de lekkerste gerechten die u gratis mag proeven. Wil u zelf thuis ook dit maken? Vraag dan de kok om een recept en boodschappenlijstje en op de oogstmarkt zijn de kraampjes met een VLINDER de kraampjes waar u deze boodschappen kan halen.

Dat wordt smullen!

 

Wie heeft de hoogste zonnenbloem?

Op zondag zal bij het kinderplein tegenover de Mepperdennen de bekendmaking plaatsvinden van de hoogste zonnenbloem in Meppen. Veel bewoners hebben meegedaan aan deze actie, maar er is er maar 1 de hoogste. Wie dat is? Dat gaan we zondag 23 september rond half 4 bekendmaken. Zorg dat je erbij bent.

 

 

 

Schilderen op veren door Bettina Regeling-Cabrera.

 

 

 

 

 

 

 

Altijd sta ik open voor nieuwe technieken en materialen. Met deze liefde voor het schilderen en nieuwsgierig naar nieuwe uitdagingen ben ik tot deze bijzondere vorm van kunst gekomen:
“Schilderen op veren”. Het geheim van de beschilderde veren is: “geduld hebben”. De veren zijn niet voorbereid of geplakt. Met een heel dunne penseel wordt de verf op de veer “gezet” , want drukken en tekenen met een potlood is niet mogelijk, dan gaan de veren uit elkaar.

 

Hoeveel weegt deze pompoen?

Op het Horecaplein bij de grote steen ligt een mega pompoen. Hoeveel zou deze wegen? Tsja dat zeggen wij natuurlijk (nog) niet. U mag het raden. Raadt u het juiste gewicht of zit u er het dichtste bij? Dan wint u een leuke prijs. De invulbriefjes die erlangs liggen kunt u invullen om mee te doen.

 

 

  

Dorsmachine uit de 50-er jaren

Bij het dorsen wordt de graankorrel uit de rijpe aar verwijderd. De korrel die aanvankelijk in zijn omhulsel blijft zitten heet “Spelt”. Daarna wordt de graankorrel gepeld. Met de komst van de dorsmachine in de 19e eeuw, wordt het dorsen langer met de hand gedaan, maar wel apart van het maaien. Heden ten dage vindt het dorsen en maaien in één handeling plaats d.m.v. combines.

  

De Drentsewei

Huisgemaakte hamburgers van puur rundsvlees van eigen vee. Uiteraard kunt u hier proeven en/of de hamburgers kopen.

Kijk ook op  www.dedrentsewei.nl en op de Facebookpagina @vleesbedrijfdedrentsewei

  


  

 

  

Harmien Haan met de producten van PUUR RINEKE! 

PUUR Rineke staat natuurlijk voor puur, eerlijk en duurzaam voedsel. Met 100% voedingswaarde, zonder poespas of loze voedingsstoffen. PUUR staat ook voor de manier waarop wij met onze producenten, verwerkers en boeren willen omgaan; puur en transparant. Ten slotte is onze communicatie PUUR: we blijven eerlijke en betrouwbare kennis over voeding en gezondheid delen, zoals we dat al jaren doen. Gezonde voeding moet verleidelijk lekker zijn. Zo lekker dat je niet meer terug wilt naar gemaksvoedsel.  

 

 

Sweach Geiten

Wij, Rogier en Rianne de Groot combineren op onze boerderij aan de Foarwei in Kollumerzwaag de passie voor dieren met het maken van overheerlijke exclusieve kazen.
Het heerlijke buitenleven proef je in de smaak van harde kaas, yoghurt en verse kaas van geitenboerderij De Sweach Geitenboerderij.
Het welzijn van de geiten staat voorop, ze kunnen altijd vrij buiten lopen.
Je mag altijd langskomen om het gevoel van de boerderij mee te maken en de geitenmelkproducten en het vlees te proeven.
Kijk voor meer informatie op de website:
www.geitenkaaskopen.nl of www.desweachgeiten.nl

 

Weervrouw Harma Boer

Het weer is voor ons erg belangrijk. Elke dag kijken we naar buiten, hoe is het weer en wat moeten we aan? Ook is het weer een dagelijks terugkerend onderwerp van gesprek tussen mensen.

Van het weer kun je alles verwachten. Soms schijnt de zon volop en langdurig, maar dit kan zomaar onverwacht omslaan in een fikse regenbui met een behoorlijk harde wind. Zonder weer kunnen we niet leven en er is ook een kringloop van het weer. Hoe zit dat precies? En wat is de invloed van wind en water, hoe komt het dat het klimaat verandert? Al deze vragen zijn natuurlijk belangrijk voor het oogsten.

Zaterdagmiddag 22 september om 14.30 – 16.00 uur geeft weervrouw Harma Boer een powerpoint presentatie over het weer. Iedereen is welkom.

Zij geeft een presentatie over het weer en beantwoordt uw vragen.

Harma Boer is geboren bij Noordbroek. Haar ouders hadden een tuin en akkerbouwbedrijf. Haar vader hield van tuinieren en was veel in de tuin te vinden; zijn werk was zijn hobby geworden. Hij werkte altijd heel precies. Onkruid kwam in hun tuin niet voor en ook wist hij precies wanneer de ramen van het platglas gekalkt moesten worden. Dat had alles te maken met het weer.

,,De belangstelling voor het weer zat er bij mij al vroeg in”

“De belangstelling voor het weer zat er bij mij al vroeg in. Mijn vader was boer, dus dan krijg je dat wel een beetje mee. Vanaf 1998 ben ik me serieuzer met het weergebeuren gaan bezighouden. Via de Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie kwam ik in contact met weerman Piet Paulusma. Hij leerde me om op eigen kracht een betrouwbare weersverwachting te maken. Vanaf 1998 was ik  weervrouw voor een aantal lokale omroepen. Eind 2002 ben ik vervanger voor Piet Paulusma geworden. In 2010 benaderde RTV Noord me voor het tv weerbericht. Sindsdien heb ik van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Sinds halverwege 2012 ben ik nu dagelijks bezig met het weer.

  

Bakken met Niels

Welkom bij de kraam van bakker Niels !

Het is altijd feest als bezoekers van verse appelrondo’s en warme roomboter karamel stroopwafels kunnen smullen.

Zo lekker vers, daar geniet iedereen hap na hap van.

Neem snel een kijkje op www.bakkenmetniels.nl en ontdek de banketbakker in jezelf !

Kijk ook even op de Facebookpagina @oogstfeestmeppen en @bakkenmetniels voor een winactie met als prijs het boek “Bakken met Niels”!

  

Onstweddergaarvn met vlegeldorsen

Handmatig dorsen van koren. Door het op een harde ondergrond te leggen en er op te slaan met dorsvlegels – stokken met kloppers worden de korrels uit de aren  verwijderd. Net als vroeger bij de boer in de schuur gebeurde, moeten ook bij ons de garven worden gekeerd en op de juiste wijze worden gelegd.

Alleen op zaterdag!

    

Onstweddergaarvn met touwslaan

Dunne touwen worden door de touwslager in elkaar gedraaid waardoor er een stevig touw of een kabel ontstaat.

Kinderen kunnen meehelpen en krijgen dan een stuk touw mee naar huis.

Alleen op zaterdag!

  

Wijnhoeve Runa

In het parkachtige landschap van 2,5 ha zijn een drietal wijnpercelen gecreëerd  die gezamenlijk een totale oppervlakte hebben van 1 ha waarop een 4 tal druivenrassen zijn aangeplant, t.w. de Solaris, de Souvignier Gris, de Muscaris en de Cabernet Cantor.  De laatst genoemde is een rode druif, waarvan ook een rosé gemaakt wordt.
Wij vertellen u graag meer over onze passie.

 

 

Oogstfeest Sing-in lied

Swing en Zing mee met het Oogstfeestlied zaterdag om 13.30 uur bij de Mepperdennen. Voor jong en oud.

 

Velt afdeling Eco van Grond tot Mond

Velt – de vereniging voor ecologisch leven en tuinieren – is dé vereniging voor al wie milieuvriendelijk aan de slag wil in de tuin of in de keuken. Tal van publicaties, vormingen, campagnes en het ledentijdschrift Seizoenen helpen je om bewust en ecologisch te leven. In Vlaanderen en Nederland telt Velt 17.000 leden en 130 lokale afdelingen en werkgroepen. In deze regio is de afdeling Eco van Grond tot Mond actief met tal van activiteiten en cursussen.

 

 

 

Irene Driehuis – A pinch of…

A pinch of.. verkoopt kruiden en specerijen – kruidenmixen , BBQ rubs en scrubs en mixen voor pekelen en inleggen. De mixen zijn zonder zout en andere toevoegingen, puur en zelf samengesteld. Daarnaast biedt A pinch of… een gevarieerd aanbod aan workshops zoals fermenteren en inmaken, zuurkool met worst, worst maken, paté maken, zelf pesto’s maken, outdoor cooking etc.

 

 

  Imkers uit Meppen.

3 Imkers uit Meppen en directe omgeving hebben weer de meest zalige honing geoogst. We laten uiteraard proeven. Verder hebben wij van bijenwas kaarsen gemaakt die zalig ruiken voor de komende donkere dagen.
Wij hebben in ons assortiment voorjaarshoning, zomerhoning en heide honing te koop. Verder liggen er leuke recepten, waar honing in is verwerkt.

 

Korau: Eigenwijs papier

Planten (ook groente/fruit) en plantenvezels gecombineerd met handgeschept papier, zoals:
– groente- en fruitkaarten, waarbij echte groente- of fruitschijven ingedroogd zijn in handgeschept papier.
– sieraden van groente- en fruit”papier” (van pulp van groente of fruit schep ik een soort van papier, dat tot sieraden wordt gevormd).
– schaaltjes/kommetjes van papierpulp en groente/fruitpulp.

Korau geeft op het Oogstfeest Meppen demonstraties papierscheppen met papierpulp gemengd met appelpulp.

Kortom: eigenwijs papier. Kijk ook even op www.korau.nl

 

Nonas – Ambachtelijk schepijs uit Meppen 

Voor een echt ambachtelijk ijsje kun je op het Oogstfeest terecht bij Nonas. Het ijs wordt bereid in Meppen zelf, allemaal van eigen recept en enkel van natuurlijke producten. De smaak staat altijd voorop, en dit proef je dan ook terug in het ijs.  

 

Een ijsje mee naar huis na de markt? Ook dat kan met Nonas’ iso-verpakkingen. Voor meer informatie over Nonas kun je terecht op de website: www.nonasschepijs.nl  

 

Good Bug Food

Er zijn veel positieve aspecten die eetbare insecten tot een gezond en duurzaam alternatief voor de traditionele eiwitbronnen, zoals o.a. rundvlees, varkensvlees, kip en vis maken. Insecten zitten boordevol ega 3 en 6, calcium, vezels. Insecten zijn licht verteerbaar en laag in het aantal calorieën. Voor de productie van deze duurzame proteïne is er veel minder landbouwgrond, water, voedsel nodig en tegelijkertijd een aanzienlijk lagere uitstoot van broeikasgassen in vergelijking met de traditionele vee en vis teelt.
Er wordt gezegd dat insecten smaken naar nootjes, insecten smaken naar insecten! Smaken verschillen, dit geld ook voor insecten, je vindt ze lekker of niet.
Alleen door het te proeven bij GoodBugFood weet je hoe verrassend lekker het smaakt. Kom je op het Oogstfeest Meppen bij ons in de kraam proeven? ALLEEN OP ZATERDAG AANWEZIG!

 

Schoonoordse Bessen

Schoonoordse bessen is een kleinschalige zachtfruitkwekerij , midden in Schoonoord , Drenthe.
Wij kweken hier diverse bessensoorten waar wij jams , maar vooral sappen van maken.
Onze sappen , bevatten zeer veel antioxidanten en zijn daar door zeer geschikt om uw weerstand te verhogen tegen griep of na een zware ziekte een gezonde boost te krijgen.
Dit alles doen wij op een ambachtelijke manier , zodat er ook weinig wordt verspild.

 

Gerrit Jan van Olst met paling

Eén van de grote hobby’s van Gerrit Jan van Olst was palingvissen. Tegenwoordig is dat niet meer mogelijk maar Gerrit Jan koopt nu gekweekte paling die hij zelf rookt. De kwaliteit van gekweekte paling is in deze tijd niet meer te onderscheiden van wilde paling. Jan slacht de palingen zelf en rookt ze vervolgens in zijn rookton. Roken is secuur werk want het komt aan op de juiste garing.

Op het oogstfeest Meppen verkoopt hij alleen op zaterdag zijn overheerlijke paling.

 

 

 

 Kunstenaarsdorp Zweeloo. 

In 2018 bestaat Kunstenaarsdorp Zweeloo (sKZ) 5 jaar. Een uitgelezen moment om Zweeloo en de omringende dorpen Aalden, Benneveld, Meppen en Wezup op de kaart te zetten.

In september vieren we dit lustrum met veel verschillende kleinschalige, lokale activiteiten in de vijf dorpen. Op de zaterdagen wordt er met medewerking van dorpsbewoners in het betreffende dorp aandacht aan dit lustrum besteed.
sKZ op Oogstfeest Meppen
Zaterdag en zondag 22 en 23 september zijn wij aanwezig op het Oogstfeest Meppen. Daar kunt u kennismaken met ‘kunst maken van hout’, geoogst uit het omliggende bos. Ook kunnen bezoekers (volwassenen én kinderen) zelf aan de slag en een houten kunstwerkje maken.

Daarnaast kunt u op het kunstplein genieten van een mini expositie met werken van lokale kunstenaars en tekeningen van ‘oude meesters’ die zich lieten inspireren door de natuur en pittoreske omgeving.
Ook hier kunnen bezoekers (volwassen én kinderen) aan de slag. Vanaf het kunstplein is er inspiratie genoeg om ook een schetsje te maken met een zelfgemaakte bamboe-pen. Alle schetsjes/tekeningen hangen we aan een lijn en vormen zo een groeiende, extra expositie.
We hopen op een grote ‘oogst’!

 

Stichting Ezelwelzijn

Stichting Ezelwelzijn is opgericht in 2014 door dierenliefhebbers die zich inzetten voor het welzijn van de ezels.

De doelstelling van Stichting Ezelwelzijn is het opvangen van ezels en het geven van advies en hulp aan ezeleigenaren.
De Stichting helpen bij het aanschaffen of afstand doen van de ezel.
De stichting vangt ezels op die, om welke reden dan ook, niet langer door de eigenaar verzorgd kunnen worden. Deze komen in de tijdelijke opvang en worden, na een gezondheidscheck, herplaatst bij adoptiegezinnen.
Zo is de eigenaar er van verzekerd dat zijn ezel een goed volgend thuis krijgt, waar deze met liefde wordt ontvangen.

 

Boerderijwinkel Zuring

In onze kraam kun je proeven van kaasjes, frambozenjam of appelperenstroop. We verkopen geschenkmanden met Drentse streekproducten, fruit en biologische kaas. Bovendien nemen we een grote collectie brocante keukenspullen mee uit grootmoeders tijd.

Boerderijwinkel Zuring staat alleen zondag op het Oogstfeest Meppen.

 

 

 

Kinderactiviteit. Speciaal voor kleine en grote kinderen.

Aan de kinderen is uiteraard ook gedacht. Wat we precies gaan doen, houden we nog even geheim, maar leuk zal het zeker zijn. Deze activiteit is gratis voor de kinderen maar een vrijwilliger bijdrage voor het Oogstfeest Meppen mag natuurlijk altijd.

Voor kleine en grote kinderen 😉

 

De Ranja Koe

De Randja Koe van Peter de Koning Partyservice is ook aanwezig!

 

 

Het Streekje 

Het Streekje is een streekwinkel in Buinerveen met Drentse streekproducten en levensmiddelen. Het Streekje bakt ook heerlijke poffertjes. Op locatie werken wij  van uit een groen retro verkoopwagentje. Wij werken zoveel mogelijk met pure en eerlijke producten uit de streek. 

 

 

 

 

Brandhof Bijzonder Brood 

Met een mobiele houtgestookte oven bakt Brandhof Bijzonder Brood het lekkerste verse brood voor u op een ambachtelijke manier, net als vroeger. Naast een boerenwit, een meergranen bruin en heerlijk krenten/rozijnen brood, bakken wij ook heerlijk stokbrood in verschillende smaken. Kortom voor een ieder wat wils.
Bezoek onze in sfeer aangeklede kraam en geniet van een plak vers krenten/rozijnen brood. Neem plaats in onze Toen=Hier plattelandsstrandstoel en rust even uit.
Wij verwelkomen u graag bij onze oven.
Lolke en Marjan

 

Sweelodie

Ruim 40 dames, die samen met en onder leiding van dirigent Jochem Weggemans, met veel plezier en passie een prachtig kwaliteitsconcert neerzetten. Dat is Sweelodie.

Het popgerelateerde koor is opgericht in 2002 en brengt naast moderne nummers ook prachtige ‘oude’ liedjes ten gehore, zowel in het Nederlands, Engels, Duits als in het Drents. Jochem schrijft alle arrangementen en begeleidt het koor op de piano.

Sweelodie: samen muziek maken, samen werken aan kwaliteit, samen zorgen voor een fantastische sfeer. Dat is Sweelodie.

 

Deco Huiden koeienhuiden

Deco Huiden neemt allerlei huiden mee naar het Oogstfeest Meppen zoals huiden van schapen, koeien, konijnen e.d.

 

 

Nicoline Segaar – Kwekerijtje de Kwakel

Ambachtelijk bereide jam siropen en vruchten sausen. Honing van de imker en 🐝 bijenwas kaarsen.
En mooie flessen kalebassen

 

 

 

CocoBelle

Op zondag speelt  bij eetcafe de Mepperdennen van 13.00 tot 16.00 uur. CocoBelle is een vintage-retro rockabilly band. Fijne Rock’n’roll en lekkere Rockabilly wordt afgewisseld met swingende country. Covers en eigen werk. De belangrijkste inspiratiebron is de Amerikaanse rootsmuziek uit de jaren vijftig en zestig. Denk hierbij aan de muziek van Johnny Cash, Ray Price, Loretta Lynn en Wanda Jackson.

 

 

Natuurtuinhummelhuis

Natuurtuin Hummelhus in Oudehorne is een grote natuurtuin van 2,5 ha. die onbespoten met dan 160 verschillende groenten kweekt en veel fruitbomen en fruitstruiken heeft staan. We zijn gespecialiseerd in verschillende palmkolen en kweken meer dan 20 verschillende eetbare pompoenen. We maken van ons eigen fruit 18 verschillende soorten jam en drogen onze eigen kruiden.

 


Pie’s on Tour

Proef ook de heerlijke Engelse pie van Pie’s on Tour!
Herman maakt ambachtelijke Engelse pie zonder kunstmatige smaakstoffen of conserveringsmiddelen.
Een Pie kun je eten als snack of als onderdeel van de maaltijd.

 

 

  Scharrelvarkens –  Bonte Bentheimers en hun vlees

Bij ons worden Bonte Bentheimer biggen geboren die u als ze klein zijn ook kunt knuffelen. Onze varkens hebben een heel goed leven want lopen altijd buiten in het land. Ze worden geslacht als ze een jaar oud zijn.  Alle zorg van begin tot eind doen we zelf. Ons vlees is gegarandeerd antibiotica vrij. Het vlees verkopen we ook in onze eigen boerderij winkel t`Zwien.

 

Monsieur en Madame Siroop

Ook zo’n fan van een glas koude limonadesiroop? Monsieur en Madame Siroop wel! Rechtstreeeks uit de Bourgogne, het groene hart van Frankijk, halen wij de lekkerste siropen naar Nederland. Flessen boordevol siroop vol vruchtensap om limonade mee te maken zoals die hoort te smaken: naar fruit! En in heel veel verschillende smaken. Kom je zaterdag 22 september bij ons langs om te proeven en te genieten?
Iedereen is van harte welkom! Wij staan alleen zaterdag op de Oogstmarkt.

 

 

 Kuenen Food met Boerenpatat!

Angelique en Peter staan met hun mobiele kraam op het Oogstfeest Meppen met Boerenpatat, Boerenhamburg en Boerenbal.

 

 

 

 

Twientiesveen bakt ze buin! Pannenkoeken wel te verstaan 🙂

In 1957 werd Twientiesveen opgericht als IJsvereniging in Meppen. Na het samengaan Met Avond Sport Meppen heeft Twientiesveen zich ontpopt als een vereniging die vele activiteiten organiseert  voor de Meppernaren.

Twientiesveen bakt op het Oogstfeest Meppen de lekkerste pannenkoeken. Als u hier voorbij loopt kunt u de heerlijke lucht waarschijnlijk niet weerstaan. Neem even tijd en kom gezellig een pannenkoek bij ons eten en wat drinken.

 

Biologische pompoenen van Sander Lucas 

Afgelopen jaar hebben wij voor het eerst op het oogstfeest in Meppen gestaan met onze biologische pompoenenkraam en dat was een groot succes! Wat een enthousiaste reacties en tips hebben we gehad!
Ook dit jaar zullen wij met ons hele gezin weer op de markt staan.
Wij verkopen onze biologische pompoenen, maken gerechten van pompoenen om te proeven  en de bedoeling is dat we dit jaar ook gerechten gaan verkopen om mee te nemen naar huis.
We hopen op weer een heel gezellig en zonnig oogstfeestweekend!
Tot dan,
Groetjes familie Lucas

 

ARASFOOD

Onze producten onder de merknaam Noach Delights zijn niet alleen eerlijk geproduceerd en vrij van ggo, kunstmatige kleur- en smaakstoffen, maar ze zijn bovenal ook heerlijk en gezond! Verschillende soorten confituren, vruchten op siroop, taart / gebak, sauzen en rojik / walnotenlekkernij zijn exclusief bij ons verkrijgbaar. Zij zijn 100% natuurlijk en lekker!

 

 

Schaafijsbar

Schaafijs ofwel “Hawaiian Shave Ice”. . . een heerlijke verfrissende zomerse traktatie.
Schaafijs is bijzonder populair in tropische streken zoals Indonesië, Singapore, Japan, China, het Caribisch gebied, Suriname, de Verenigde Staten en met name Hawaii. Hier wordt deze delicatesse verkocht als “Hawaiian Shave Ice”.
Schaafijs komt van ijsklontjes of van een blok ijs en wordt vervaardigd met behulp van een ijsschaaf of een schaafijsmachine. Het geschaafde ijs wordt opgevangen in een beker, een glas of een ijscup.
Daarna wordt het ijs overgoten met een heerlijke siroop en het smullen kan beginnen. De siroop is verkrijgbaar in diverse smaken.

 

Herma’s Woondecoratie

Herma’s woondecoratie is een bedrijf die van hout mooie decoratie maakt . Wij hebben onder andere tekstdecoratie.woondecoratie en tuindecoratie alles is gemaakt van hout  bent u benieuwd naar ons produkt   neem dan gerust alvast een kijkje op onze website www.hermaswoondecoratie.nl of kom gezellig langs op het oostfeest

 

Ankie Hulst.

Originele handgemaakte alpaca woon- en tuinaccessoires zoals houten alpaca’s en kransen (diverse kleuren en maten), viltproducten etc. Daarnaast schilderijen op houten panelen of doek.

 

 

 

  EAST END HOEVE

Eerlijke Jam en home made producten , alles biologisch en uit eigen
teelt.

 

 

De Hutte-Cosmetics uit Zuidwolde (Drenthe) maakt prachtige bad- en doucheproducten met een etiket in het Drentse dialect. Ook hebben we heerlijke geurflessen, dit alles voor een leuke prijs!

Wij willen ons duidelijk onderscheiden van anderen door het gebruik van natuurlijke grondstoffen in een authentieke verpakking én een origineel etiket!

Kom, kijk, ruik en laat je informeren over de producten!

 

 

De Hekkerij in Meppen

De Hekkerij is gespecialiseerd in houten hekwerken. Met name kastanjehouten “schapenhek”. De  bijpassende poorten en hekken worden bij voorkeur gemaakt van kastanjehout of eikenhout in de eigen werkplaats. Deze is gevestigd in de oude schuur uit 1887.

Er zijn verschillende soorten houten hekken: Eiken wringhekken, landhekken, schapenhekken, poorten en klaphekken. Bijpassende kastanje, robinia en eiken palen worden meegeleverd.

De houten hekken worden op maat gemaakt, in overleg met de klant.  De hekken en poorten worden geleverd met degelijk hang- en sluitwerk. Veelal nabestelbaar.

U bent natuurlijk van harte welkom om een kijkje te nemen op het terrein en in de werkplaats. Even bellen vooraf svp. 0628923916

 

Natuurlijk Martha

Natuurlijk Martha staat met 40 soorten bijenhoning, bijenwas, boenwas, stuifmeel, hakhoning, bee’s warps, propolisproducten en honingwijn op het Oogstfeest Meppen.

 

 

Roeg – Roeg bier oet Möpp’n

Net als vorig jaar staan wij weer op het oogstfeest in ons eigen dorp. Niet uit commercieel oogpunt, een hobbybrouwer mag nou eenmaal zijn bieren niet aan de man brengen, maar om ‘live’ een (car)biertje te brouwen en de bezoeker mee te nemen in het  boeiende brouwproces. Mochten we nog voldoende onder de dop hebben dan is het mogelijk om een klein drupje te proeven.

In navolging van het succes van de vorige editie hebben we wederom een verloting van een goede fles Roeg. De opbrengst hiervan komt volledig ten bate van MATCHIS (centrum voor stamceldonoren).

Dus… steek allemoal wat lösse knaken in de buutse! (Neem een paar losse Euro’s mee) en win je eigen Möpper Gerstenat! Van Roeg natuurlijk

 

Tutti Bijouti

Tutti Bijouti maakt hippe sieraden voor dames, heren en kinderen. Hiervoor worden kwalitatief goede en veelal natuurlijke materialen gebruikt zoals (vacht-) leer, zilver, edelstenen, klei, veertjes, hout, kristal, zijdekoord etc. De collectie is divers qua stijlen (stoer, lief, trendy, klassiek), maar ook in de maatvoering houd ik rekening met de wensen van de klant (XS – 3XL). Graag zorg ik er voor dat er voor elke pols, vinger of hals een mooi, passend sieraad is, dat fijn draagt. In het kader van het Oogstfeest Meppen zal Tutti Bijouti veel sierraden meenemen die gemaakt zijn van leer, klei en veertjes. Neem vast een voorproefje op mijn website www.tuttibijouti.nl of op Facebook. Graag tot ziens tijdens het Oogstfeest in Meppen!

 

De Adriana Hoeve .

De Adriana Hoeve is gevestigd in het mooie Meppen. Wij bieden een ieder met een zorgbehoefte graag een mooie dag. Wij vertoeven met mooie dagen graag buiten, blok gooien wandelen e.d.
Wij van de Adriana Hoeve willen graag gebruik maken van de mogelijkheid om geld bij elkaar te vergaren voor een Duo- fiets. Bij ons kunt u zelfgemaakte Meringue kopen en eigengemaakte kaarten, enveloppen en kransen.

 

Demo en verkoop Kniepertjes bakken door Bertha Koert

Deelneemster Bertha Koert bakt kniepertjes. Bertha Koert bakt ter plekke de echte Drentse Kniepertjes. Volgens de streekgebonden traditie zijn de wafeltjes in december plat om als kniepertje gepresenteerd te worden, en worden ze vanaf nieuwjaarsdag als nieuwjaarsrolletje (of rolletje of rollechie(n)) gepresenteerd. De gedachte hierachter is dat in december het oude jaar zich volledig heeft ontvouwen: op nieuwjaarsdag symboliseert het rolletje het onbekende nieuwe jaar. De platte versie wordt vooral in Drenthe gemaakt. Kom bij Bertha kijken en uiteraard kunt u gratis proeven.

De platte koekjes kennen een andere receptuur dan de rolletjes. Beide worden in eenzelfde wafelijzer bereid. Het koekjesbeslag is een soort deeg. Dit wordt in kleine bolletjes gerold die vervolgens in het ijzer geplaatst worden. Na enkele minuten is het wafeltje gaar en kan het uit het ijzer verwijderd worden om af te koelen en plat gegeten te worden.
Rolletjes worden gemaakt van een vloeibaar beslag dat in het ijzer wordt geschonken. Na enkele seconden wordt het uit het ijzer gehaald en vlug rond een houten stokje opgerold tot een rolletje. Eenmaal afgekoeld kan het desgewenst opgevuld worden met slagroom.

 

 Henriette Eising – Maak je eigen Halloween pompoen op het Oogstfeest Meppen.

Pompoenen en kalebassen van de boerderij van de fam. Eising in Sleen. In mei worden de eerste voor-geplante pompoenplanten in de volle grond geplaatst. Een grote variëteit aan pompoenen en kalebassen krijgen alle ruimte om te groeien. Eind augustus, begin september zijn de eerste vruchten rijp voor de oogst. Een prachtig moment, waar we het hele jaar naar uitzien. Graag wil ik ze op de oogstmarkt aan u tentoonstellen en verkopen.

 

  Fam. Meijer met zelfgemaakte likeuren.

Zelfgemaakte likeuren van onbespoten eigen vruchten van de boerderij. Grote keuze in likeuren gemaakt van o.a. aardbeien, bessen, frambozen, pruimen, blauwe bessen en nog veel meer. Uiteraard mag u ook hier weer proeven.

Tevens etsen van boerderijdieren.

 

 

  Moving Coffee

Moving Coffee is een mobiel koffieconcept. We maken verse Italiaanse koffie op elke locatie. We vinden kwaliteit en smaak belangrijk en daarom smaakt onze koffie perfect! Moving Coffee is een mobiele Barista service met een mobiele koffiebar en met onze Koffie Eend. Moving Coffee staat voor een exclusieve koffiebeleving in de koffiecatering op elk evenement.

 

 

 

 

Mandenmakerij Mudz

Anja van der Veer, van Mudz vlechtwerk mandenmakerij uit Dalen, vlecht met wilgentenen vele soorten manden zoals houtmanden, eendenbroedkorven, boodschappenmanden, kippentransportmanden. Ook geeft zij vlechtworkshops aan huis of op  locatie. In een paar uur kun je al een leuk vlechtwerkje maken en kennismaken met het materiaal. Tijdens het oogstfeest toont ze het ambacht door een demonstratie mand vlechten te geven en  kun je in een miniworkshop een klein vlechtwerkje maken (ca. 20 min;  3,50 eur).

Mudz komt beide dagen – Voor meer informatie zie www.mudz.nl

 

 Hondenresort Darling

Mijn naam is Thalita Daling. Samen met mijn gezin run ik een hondenopvang in Zwiggelte waarbij de honden los lopen in onze tuin en huis. Wij hebben geen kennels. Ook kunt u bij ons een ruimte huren waarin u de hond kunt wassen en borstelen of na verblijf bij ons uw hond gewassen en geborsteld weer mee naar huis nemen.
Daarnaast ben ik een paar jaar geleden begonnen om zelf hondensnacks te drogen omdat 1 van onze honden erg allergisch is. Veel producten uit de winkel hebben toch allerlei toevoegingen terwijl dit echt niet nodig is. Bij onze kraam kunt u allerlei vleessnacks kopen om te belonen of om lekker lang op te kauwen. Alle snacks zijn puur natuur en zonder toevoegingen. Het enige wat we doen is het vlees snijden en langdurig drogen in een voedseldroger. Kom gerust eens langs met uw hond dan mag hij proeven.

 

24/7 Decoshop

Voor leuke stoere woondecoratie moet je bij 24/7 Decoshop zijn. Net even anders van gietijzeren bellen en deurkloppers tot windlichten voor sfeer. Maar er is meer, zou zeggen kom kijken en laat je verrassen.

 

 

Paula’s Pet Store

Paula’s Pet Store uw adres voor uw dierbenodigdheden. Heel veel hondenspeelgoed, riemen in allerlei kleuren en maten maar ook waarschuwingsborden met heel veel verschillende hondenrassen, maar het  kan ook met uw eigen foto van uw hond of ander dier. U zou uw foto kunnen mailen (voor 7 september), dan neem ik het bord mee op de oogstfeestdagen.

 

Vlees en zoogkoeienbedrijf De TIL

Diep bevroren vlees, incl. rookworsten en gehaktballetjes. Op de kraam kan je rookworst en stukjes gehakt proeven.

De TIL heeft een bedrijf met 300 runderen van kalf tot volwassen koe/stier. De kalveren lopen tot 5 maanden bij mama koe.

De TIL gebruikt heel weinig antibiotica en zijn recycle boeren. Alles wat de koe eet komt terug op eigen land. Zij verkopen geen kalfsvlees, zodat het vee minimaal 2 seizoenen naar buiten kan als het weer het toelaat. Het vee van De TIL heeft tijd van leven.

De koeien brengen wij zelf naar slachterij Hoff in Hardenberg voor een zo kort mogelijk transport en om stress te voorkomen en verkopen het eigen product.


Smakelijk Erf is het ecologisch bedrijf van Mirjam Weisscher in Nieuw-Amsterdam. Mirjam verzorgt op Smakelijk Erf cursussen en workshops rondom natuurlijk tuinieren, eetbare siertuin, moestuinen, dier/bij/vlinder vriendelijke inrichting van de tuin en meer onderwerpen die het ecologisch tuinieren zo boeiend maken. Mirjam ontwerpt, adviseert en coacht particulieren, bedrijven en non-profit organisaties die hun omgeving ecologisch (willen gaan) inrichten en beheren.

Tijdens het oogstfeest in Meppen neemt Mirjam de september oogst van het land mee, maar ook producten die zij eerder heeft geoogst en verwerkt zoals lekkere jams. Mirjam neemt eveneens biologisch zaadgoed mee, geteeld op Smakelijk Erf. En een paar fijne boeken van Velt en uitgeverij Jan van Arkel die interessant zijn voor mensen die ecologisch tuinieren.

Mirjam Weisscher – Vaart ZZ 171 – 7833 AJ Nieuw-Amsterdam – mobiel 06 – 535 17 962  – mail SmakelijkErf@gmail.com – Smakelijk Erf kun je volgen via Facebook

 

Heerlijk Zoet, taarten en ander lekkers.

Heerlijkzoet maakt taarten en ander lekkers zoals macarons, cupcakes, eclairs en scones, muffins, brownies, meringues, etc. Alles gemaakt met liefde en toewijding vanaf de basis met echte en verse ingrediënten zoals het hoort en waar mogelijk lokaal verkregen.
Tijdens het oogstfeest kunt u direct ter plaatse genieten van verschillende heerlijkheden, maar ook wat lekker voor thuis meenemen.


Wandeling door Meppen met ezels van Margot Grobbe

Vanaf de oogstmarkt loopt Margot Grobbe van 15.30 tot 16.30 met ezels door het dorp. Iedereen die wil kan meelopen. Het wordt een soort van speurtocht door Meppen met wat vragen over de dieren in Meppen.

Alleen op zaterdag.

 

 

Ingrids Home Bakery   

Voor mensen die een koolhydraat arm eetpatroon hebben vanwege bijvoorbeeld suikerziekte, kunnen bij mij  genieten zonder dat de suikerspiegel gelijk omhoog schiet.
Daarbij heb ik ook voor de mensen met een gluten allergie verschillende glutenvrije producten te koop.
Zo kan u denken aan brood, koeken en gebak en dat allemaal voor een mooie prijs.

 

Houtmakerij Oldersma

Houten meubelen op maat gemaakt voor binnen en buiten. Houtmakerij Oldersma maakt ook houten accessoires, Heeft u een bijzonder idee of een vraag? Vraag het aan hun op het OOgstfeest Meppen. Op beide dagen aanwezig.

 


Woolly’s vachten & zo

Bij Woolly’s vachten & zo kun je terecht voor Kwalitatief hoogwaardige schapenvachten. Ook  vindt je bij ons leuke woonaccessoires van wol/vacht  en  natuurlijk ontbreken de heerlijke warme 100% wollen sloffen en vesten ook niet in ons assortiment.
Nieuwsgierig geworden kijk dan een sop onze site: woollysvachten.nl

Wij staan alleen op zondag op het Oogstfeest Meppen.

 

 

 

Buitenkook producten

Ben jij op zoek naar een uitgebreid assortiment in buitenkook producten?

Op onze website en tijdens de buitenfairs vind je alles om heerlijk in de frisse buitenlucht te koken, bijvoorbeeld onder de veranda of op de camping.
Ben jij nog nieuw in de wereld van buiten koken? Kom tijdens het oogstfeest dan eens onze producten bekijken en in werking zien!
We nemen heksenketels met driepoten, Dutch ovens (waar je bijvoorbeeld een heerlijke appeltaart in kunt bakken) en de Envirofit M5000 Rocket stove mee.
Dit zijn drie totaal verschillende manieren om buiten je maaltijden klaar te maken.

Op het oogstfeest gaan we koken op sprokkelhout op de duurzame stove van Envirofit.

Benieuwd naar onze producten; neem alvast een kijkje op de site https://buitenkookproducten.nl en noteer 23 september in je agenda!

Wij staan alleen op zondag op het Oogstfeest Meppen.

 

Eigen kraam van het Oogstfeest Meppen

Net zoals vorig jaar staan we van de organisatie ook met een eigen kraam. Het dorp is al druk bezig met het maken van vogelhuisjes, kattenkrabpalen en andere dingen. Uiteraard hebben wij ook weer: Chrysanten, Zonnenbloemen, Walnotenboompjes, zaden, e.d.. Het Oogstfeest Meppen verkoopt van alles ten bate van het Oogstfeest.

 

Glas-in-lood Bloemen

Ons “Prince’s” glasatelier bestaat bijna 25 jaar.
Ik ben begonnen met een cursus Tiffany het maken van een lampje van gesneden stoken glas, geslepen gefolied en gesoldeerd. Omdat mijn man het ook leuk vond zijn we het samen gaan doen. Nadat een bevriend echtpaar een zelfgemaakte lamp kocht ontstond het idee om zelf cursussen te gaan geven in Tiffany. Later kwamen daar ook glas-in-lood- en glasfusie cursussen bij. Uiteindelijk gaven we 4 avonden per week en in het weekend cursus. Lesgeven doen we nog sporadisch op aanvraag maar we maken nog steeds in opdracht bij interesse. Graag tot aan de oogstmarkt in Meppen.

 

Henk van de Krol

Henk verkoopt handgemaakte blikken tractors, auto, solex enz. Nostalgische wandborden van John Deere,  Ford massey Ferguson deutz

 

 

 

 

Henny Habing

Bloemschikken met materialen uit de natuur en uit de tuin.
Alleen op zaterdag 22 september staan we met een kraam met creaties met appeltjes, pompoenen, bessen en

 

Boerderijwinkel Daling uit Drijber

Hallo, ik ben Janny Daling en ik verkoop op het Oogstfeest in Meppen huisgemaakte jam en dessertsaus. Deze jam en saus is gemaakt van ons eigen onbespoten fruit en wordt gemaakt met echt minder suiker. 70 % fruit,  30 % suiker. Je proeft de smaak van het fruit er bovenuit!  Ik ben alleen op zaterdag op het Oogstfeest Meppen te vinden.

 

Eversdal

Eversdal, het Veluws theehuis op Wielen schenkt de lekkerste koffie en de mooiste theeën. Wij bieden keus aan 60 soorten thee die ook mee naar huis genomen kunnen worden. Op zoek naar die leuke theepot of een leuk kado, ook dat kan bij Eversdal, wij pakken alles voor u in! Tot Ziens in Meppen!

Eversdal staat alleen zaterdag 22 september op het Oogstfeest Meppen.


Het Frensenhoes.

Authentieke timmerwerkplaats in Meppen heeft zijn deuren open tijdens het Oogstfeest Meppen. @hetfrensenhoes.inmeppen

 

Bij het Frensenhoes zullen tevens staan Amliw Jansen,  Beeldhouwwerken en keramiek van Dieneke Warmolts- en Wilma Schraa. Zij staan er met eigengemaakt keramiek. Van schalen tot servies, kopjes, borden maar ook yarn bowls en vogelhuisjes. Ook staan er enkele beeldhouwwerkjes. Kom eens langs om te kijken!

 

 

 

Marian ter Braak met Oriflame

Oriflame dat is cosmetica uit zweden en is in de winkel niet te koop. Marian heeft bijna alles van dit product mee en laat de bezoekers van het oogstfeest de bodycreme handcreme parels mascara uitproberen en zien.

En natuurlijk de tendercare die ook wel het wonderpotje  word genoemd. Dit potje is namelijk overal goed voor en dierproefvrij

 

 

Trekkers van 1950 tot 1980

Firma Broekama Mechanisatie uit Zweeloo laat de jaren van welleer
op ons Oogstfeest even herleven met een aantal Deutz-trekkers uit
de jaren ’50 tot ’80.

 

 

 

Design Kleden

Handgeweven vloerkleden, wollen plaids en sierkussens van natuurlijke materialen. www.design-kleden.nl

 

 

OVERMACHT:

Eetbare wilde paddenstoelen excursie door Roberto Savelberg

Helaas gaat de paddenstoelen excursie van Roberto Savelberg niet door dit jaar. Waren er vorig jaar te weinig appels, nu zijn er haast geen paddenstoelen vanwege de droge zomer. Helaas!

 

 

 

Henk Arends met insecten en reptielen – HELAAS heeft Henk Arends moeten afzeggen voor het Oogstfeest Meppen. De temperauur is te laag voor zijn insecten. Ze zouden het niet overleven. We hopen dat hij er volgend jaar wel weer bij is.

  


     

  

 Vind je vogelspinnen, wandelende takken, sissende kakkerlakken en reptielen ook zo leuk. Kom dan kijken naar de verzameling van Henk Arends. Hij kan je alles vertellen van deze dieren. Ben je bang van deze dieren? Misschien helpt Henk Arends je wel van die angst af en mag je er één op je hand houden.

Bijna alle dieren van Henk Arends komen uit tropische landen en kunnen alleen met goed weer getoond worden. De deelname is dan ook onder voorbehoud van goed weer.

 

Volgend jaar weer

 Sophia en Albert de Groot uit Meppen staan met hun pompoenkar en andere landproducten

Naast onze B&B aan de Mepperstraat hebben wij, Sophia en Albert de Groot, als grote hobby het kweken van fruit en groenten. In onze tuin vind je onder andere blauwe bessen, pruimen, mirabellen, diverse soorten eetbare pompoenen, tomaten en courgettes. Alles 100% biologisch.

Van onze oogst maken wij allerlei lekkers, zoals confitures, taarten, cupcakes en chutney. Daarnaast kunt u bij ons pompoenen en courgettes kopen om zelf de heerlijkste gerechten te maken. Er is uiteraard van alles te proeven dus kom gezellig bij ons langs!