WORKSHOPS

 

Workshop vlechtwerkje maken.

Anja van der Veer, van Mudz vlechtwerk mandenmakerij uit Dalen, vlecht met wilgentenen vele soorten manden zoals houtmanden, eendenbroedkorven, boodschappenmanden, kippentransportmanden. Tijdens het oogstfeest kan je in een miniworkshop “vogelvoeder vlechtwerkje maken” (ca. 20 min;  3,50 eur). Voor meer informatie zie www.mudz.nl. Opgeven van te voren op info@mudz.nl of op het oogstfeest zelf.

 

Barista koffie workshop

Deze workshop mag je niet missen!Wij van de organisatie zijn wel een beetje jaloers op de bezoekers die deze workshop kunnen gaan volgens. Wijzelf, van de organisatie, hebben geen tijd  deze dagen maar anders deden wij beslist mee.

Tijdens de Barista workshop of koffie workshop kunnen de deelnemers verschillende koffies proeven. Ze krijgen ook zelf de mogelijkheid om met een bonenmaler en de espressomachine te werken. Zo gaan ze ervaren wat het is om zelf als een heuse Barista een echte Italiaanse espresso en cappuccino te maken.

We starten met een kort stukje theorie. Met deze theorie gaan we in het kort door wat basiskennis heen, zodat deelnemers begrijpen waarom bepaalde handelingen nodig zijn, hoe bepaalde keuzes invloed hebben op het bereidingsproces van de koffie,  hoe ze deze kennis kunnen gebruiken bij het bereiden van koffie en hoe bepaalde handelingen invloed hebben op de smaak van de koffie.

Daarna gaan we volop praktisch aan de slag met het bereiden en proeven van koffie. De deelnemers gaan met een professionele espressomachines verschillende koffie varianten maken en koffie’s proeven. Als laatste leren de deelnemers melk opschuimen en mooie cappuccino’s maken.

Kortom de deelnemers gaan veel praktisch aan de slag met het afstellen van de bonenmaler, bereiden van koffie en het opschuimen van melk. De deelnemers leren wat een Espresso is, wat een Lungo en Americano zijn (en wat de verschillen daartussen zijn) en hoe ze een perfecte espresso moeten maken.

Deze workshop kost slecht 10 euro p.p. Op beide dagen kunt u meedoen om 15.00 uur en 16.00 uur!

 

Kunstenaarsdorp Zweeloo

Op het kunstplein kunnen volwassenen en kinderen aanschuiven bij een workshop. Zie voor meer info bij de “oogstfeest deelnemers 2018”.

 

 

 

Weervrouw Harma Boer – Gratis lezing voor iedereen.

Het weer is voor ons erg belangrijk. Elke dag kijken we naar buiten, hoe is het weer en wat moeten we aan? Ook is het weer een dagelijks terugkerend onderwerp van gesprek tussen mensen.

Van het weer kun je alles verwachten. Soms schijnt de zon volop en langdurig, maar dit kan zomaar onverwacht omslaan in een fikse regenbui met een behoorlijk harde wind. Zonder weer kunnen we niet leven en er is ook een kringloop van het weer. Hoe zit dat precies? En wat is de invloed van wind en water, hoe komt het dat het klimaat verandert? Al deze vragen zijn natuurlijk belangrijk voor het oogsten.

Zaterdagmiddag 22 september om 14.30 – 16.00 uur is weervrouw Harma Boer aanwezig en zal zij een gratis lezing voor de bezoekers geven. Vraag op het Horecaplein waar op het Oogstfeest dit is.

Zij geeft een presentatie over het weer en beantwoordt uw vragen.