EXCURSIES

Excursie Wildplukken met Leah Groeneweg en Tim Horneman

Inclusief workshop koken op het kampvuur met eetbare wilde planten

Ga samen met Tim Horneman en Leah Groeneweg van “In het Wilde weg” op pad. Je leert eetbare wilde planten kennen en bereiden. We maken een korte wandeling rondom Meppen, gaan eetbare planten zoeken en plukken. Daarna bereiden we gezamenlijk lekkere vegetarische gerechten op het kampvuur. Onder andere wildpluksoep, bannockbrood en wilde kruidenspreads.

Datum: zaterdag 21 september om 13.00 uur

Deelname € 27,50 per persoon

Wil je verzekerd zijn van een plek? Geef je dan vooraf op bij Leah Groeneweg, tel. nr. 06-14167 of info@inhetwildeweg.nl.


Paddenstoelen excursie “eetbare paddenstoelen zoeken en bereiden” met Roberto Savelberg

Nadat we op het horecaplein van het Oogstfeest Meppen hebben verzameld, zullen we om ca 12.00 uur het bos ingaan en zal ik uitleg geven over de aanwezige paddenstoelen, hoe je de paddenstoelen kunt herkennen en of je ze kunt eten. Aangevuld met extra feiten geschiedenis en weetjes.
Je leert determineren en gericht kijken, zodat je daarna tools hebt om toe te passen in het veld.
Je leert over giftige en eetbare paddenstoelen en hoe je het landschap moet lezen om de juiste soorten te vinden.
Mijn ervaring met excursies is, dat ze altijd losjes en gezellig van aard zijn.
We gaan na de terugkomt de paddenstoelen bakken en gezamenlijk eten (ca. 16.00 uur) . Als er overblijft kunnen de mensen dit mee naar huis nemen.

Datum: zondag 22 september om 12.00 uur

Deelname € 37,50 per persoon

Wat moet je zelf doen! Voor bevestiging van deelname maak je € 37,50 over op Iban nr: NL65INGB0001192823 t.a.v. R. Savelberg
Schrijf bij opmerkingen de namen van de deelnemers, om verwarring te voorkomen. De namen van rekeninghouders wil nog wel eens verschillen, met de namen van de deelnemers. Zet er ook bij dat het de paddenstoelenexcursie op zondag 22 september 2019 betreft.
Wacht hier niet te lang mee, want het aantal deelnemers dat mee kan doen, is beperkt.
Kom je niet op dagen, om welke redenen dan ook, is teruggave van deelnamegeld niet mogelijk. Bij afgelasting van mijn kant, krijg je uiteraard altijd je geld terug.

 

Jans Manting met een koetsentocht

Op het veld aan het horecaplein van de Oogstmarkt staat Jans Manting met zijn koets en een schitterend Fries paard in het weiland naast de Hekkerij, klaar om u tijdens een rit door Meppen alles te vertellen over ons mooie dorp. Maak gebruik van deze gelegenheid en laat u rondrijden en geniet. Wij beginnen van af 13.00 uur met rijden, de kosten maken we nog bekend. Maximaal 6 personen, minimaal 4 personen per rit. De tocht duurt ongeveer 30 min en gaat door het prachtige dorp Meppen met zijn mooie boerderijen en omgeving. Voor deze tocht hoef je je niet van te voren op te geven.


Wandeling door Meppen met ezels van Margot Grobbe op zaterdag 21 september

Vanaf de oogstmarkt loopt Margot Grobbe van 15.30 tot 16.30 met ezels door het dorp. Iedereen die wil kan meelopen. Je hoeft je niet van te voren op te geven. Het wordt een soort van speurtocht door Meppen met wat vragen over de dieren in Meppen.

EXCURSIES: Wij zijn druk bezig met het regelen van excursieleiders die met u op zoek gaan naar eetbare paddenstoelen en willen gaan wildplukken. Als het lukt dan willen we na afloop van de excursie met u gaan koken met de producten die u samen gevonden hebt.


 

 

 

Op zondag 22 september een uurtje struinen door de Mepperdennen en de Palms met Anke Kamman

Uitgeslenterd langs de vele kraampjes en activiteiten tijdens het Oogstfeest?
Van 15.00 – 16.00  even de benen strekken en over kleine paadjes door bos en langs jeneverbes een rondje-om-Meppen lopen.
Zomaar voor de lol. Zomaar gratis en voor niets. Zomaar….voor de gezelligheid.
Verzamelen op het ‘oogstplein’. Opgeven vooraf is niet nodig, we zien wel wie er mee gaat.
En was je nog niet uitgekeken op de markt, dan heb je na terugkomst nog een uurtje de tijd om de rest van de markt te bekijken.
Welkom!