SPECIALE ACTIVITEITEN

Drentse Vereniging ’t Aol’ Volk

Wij zijn verheugd om u allen uit te nodigen voor een onvergetelijke gebeurtenis op ons jaarlijkse Oogstfeest: een heuse Boerenbruiloft! Deze viering van de liefde en traditie vindt op 16 september plaats en belooft meer dan ooit tevoren.

Een spektakel dat je zintuigen zal prikkelen en je hart sneller zal laten kloppen. Verwacht het onverwachte, want deze viering van liefde en landbouw zal al je verwachtingen overstijgen.

Op het eerste gezicht lijkt het gewoon een traditionele viering van de liefde tussen twee boerenkinderen, maar niets is wat het lijkt. Onder de schijnbaar eenvoudige façade van hooibalen en houten banken ontvouwt zich een betoverende wereld van mysterie en verrassing.

Je zult worden meegesleept in de hypnotiserende klanken van oude volksmuziek, gespeeld door getalenteerde muzikanten die de juiste snaar weten te raken in je ziel.

Dansers in traditionele kleding zullen met passie, tijdens de boerenbruiloft anno 1860, de verschillende dansen uitvoeren. En je zult jezelf vinden op de dansvloer, meegesleurd door de vreugde van het moment.

Laten we samen onze oogstfeesttradities voortzetten en deze Boerenbruiloft tot een geweldige herinnering maken. We hopen u allemaal te zien op deze vreugdevolle dag!

Het “Oal Volk” is een traditionele Nederlandse folklore- en cultuurgroep uit de provincie Drenthe. “Oal” is een Drentse term die “oud” betekent, en “Oal Volk” kan worden vertaald als “Oude Volk”. Het doel van ‘t “Aol Volk” is het bewaren van de Drentse cultuur en folklore.

De vereniging, opgericht in 1948, tracht dit doel te bereiken door het geven van toneelvoorstellingen en voordrachtwedstrijden in het Drents dialect. Daarnaast zijn er de dansgroepen en wordt er regelmatig traditionele Drentse klederdracht gedragen om de authenticiteit van vroeger te behouden.