DEMO’S

Hieronder staan dedemo’s van de deelnemers die in 2020 aanwezig zouden zijn. Zoals bekend gaat het Oogstfeest Meppen in 2020 niet door. Voor 21212 staat het evenement op de agende op 18 & 19 september.

 

Valkenier Martin Bank

Ik ben officieel valkenier en woon in Drenthe en ik verjaag met mijn Europese havik en Woestijn en Slechtvalk kraaien en kauwen op locatie waar die vogels veel schade kunnen aanrichten.

Valkeniers worden ook ingezet op vuilstorten en rond vliegvelden en boomgaarden waar te veel aan grote concentraties vogels schade kunnen veroorzaken en bij vliegvelden gevaar voor de vliegtuigen met hun motoren. Op begraafplaatsen en op sportvelden bij konijnenschade worden de konijnen gevangen met fretten netten of de havik. Daarover zal mijn presentatie gaan en neem daarvoor een aantal vogels mee en natuurlijk een fretje. De bezoekers kunnen zelf ook even een roofvogel op de valkeniershandschoen nemen voor een mooie foto.

Uiteraard neem ik nog wat vogels mee en vlieg met verschillende vogels.

Met valkeniersgroet Martin Bank

Martin staat alleen op zondag op het Oogstfeest Meppen.


….van ruwe geschoren schapenwol tot een hand gevilte Schapenvacht…..

Heb je altijd al willen weten hoe je geschoren schapenwol kunt bewerken tot een handgevilte schapenvacht of wandkleed ? Kom dan op zaterdag 21 september naar het Oogstfeest in Meppen.
Wij maken gebruik van vers geschoren ruwe vachten van (eigen) Drentse heideschapen en Schoonebeker schapen en geven op zaterdag een demonstratie schapenvachtvilten.
Uiteraard zijn er ook onze eigen hand gevilte vachten, wandkleden en dromenvangers te koop.

Je vind ons alleen op zaterdag in de schuur op de Oude Brink tegenover het Horeca Plein.
Tot dan!!
Paula en Carla

 

 

 


Bakken met Niels demo

Bakken met Niels haalt de ware banketbakker in jou naar boven.Bakker Niels laat je zien hoe je zelf de heerlijkste en mooiste appelsloffen, aardbeienrondo’s en karamelwaldino’s op tafel zet. De pure streekproducten maken deze lekkernijen onweerstaanbaar.

Niels geeft demo’;s en verkoopt o.a. receptenboek, ingrediënten voor thuisbakkers, rondo’s.

Neem snel een kijkje op www.bakkenmetniels.nl en ontdek de banketbakker in jezelf !

 

Je vind Niels alleen op zondag in de schuur op de Oude Brink tegenover het Horeca Plein.