OOGSTFEEST DEELNEMERS 2023

Deelnemers zaterdag 16 & zondag 17 september 2023

 

Beschilderde veren en andere beschilderde artikelen van Bettina Regeling-Cabrera.Het geheim van de beschilderde veren is: “geduld hebben”. De veren zijn niet voorbereid of geplakt. Met een heel dunne penseel wordt de verf op de veer “gezet” , want drukken en tekenen met een potlood is niet mogelijk, dan gaan de veren uit elkaar.

Naast de beschilderde veren zijn er veel andere werkstukken te vinden in deze kram  die samen één gemeenschappelijke eigenschap hebben en dat is dat ze UNIEKE  items zijn, 100% handgemaakt.

Beschilderde eierenschalen | Beschilderde houten schijven | Beelden van koud porselein | Kleine schilderijen | Juwelen  van afbakklei | Postcards set om zelf in te kleuren.

Schoonoordse Bessen Schoonoordse bessen is een kleinschalige zachtfruitkwekerij , midden in Schoonoord , Drenthe.
Wij kweken hier diverse bessensoorten waar wij jams , maar vooral sappen van maken.
Onze sappen , bevatten zeer veel antioxidanten en zijn daar door zeer geschikt om uw weerstand te verhogen tegen griep of na een zware ziekte een gezonde boost te krijgen.
Dit alles doen wij op een ambachtelijke manier , zodat er ook weinig wordt verspild.

De Neut Company

Doe-Het-Zelf neutjes van De Neut Company. In totaal 13 verschillende doe-het-zelf neutjes met uiteenlopende smaken. Maak nu zelf thuis je eigen likeur.

Deze flesjes zijn een leuk en origineel cadeau om aan je vrienden of familie te geven. Em dam niet vergeten de festdagen met de Kerst Oud/Nieuw en alle andere. Kom proeven en kijken bij De Neut Comapnay.

Wellicht geven we ook een likeurworkshop. Heb je daar interesse in tijdens het oogstfeest ervoor of erna, mail ons dan. info@deneutcompany.nl. Dat kan per persoon zijn maar ook  als bedrijfsuitje of vrienden-uitje

www.deneutcompany.nl

De Hutte-Cosmetics
De Hutte Cosmetics is een bedrijfje wat gevestigd is in het Drentse Zuidwolde.
Ben en Heleen Hut zijn eigenaar van de Hutte en staan op veel markten in Nederland. De producten waar de Hutte-Cosmetics zijn bekendheid mee heeft gekregen zijn toch wel het maken van zoveel mogelijke natuurlijke geuren die gebruikt kunnen worden al huisgeur en sprays.
Ben Hut ook wel: ” de neus van Drenthe” genoemd ontwikkeld geuren voor bedrijven en groothandels in binnen- en buitenland. U kunt eens even kijken op YouTube, op de Hutte-Cosmetics, dan kunt u zien dat Ben Hut nog al eens in TV uitzendingen te vinden is. Zoals met het maken van de boerenlucht /de geur van vers gemaaid gras/geur van metaal / de geur van een nieuwe auto en zo nog een aantal geuren die hij op zijn naam heeft staan. Wij van de Hutte-Cosmetics maken heerlijke geurflessen om in je huis te zetten. Voor iedereen wat wils want we hebben wel zo’n 50 verschillende geuren. Ook maken we hottub buidels, een fijne bodycreme, zeep en nog veel meer. Kom langs om te ruiken!
Tip: kom gerust eens bij onze kraam om te genieten van onze geuren!

Mooyland Cider

Ambachtelijke cider, gemaakt van oude fruitrassen afkomstig uit Drentse hoogstamboomgaarden.

Door cider te maken geeft Mooyland een nieuwe bestemming aan oude fruitrassen en blijven deze prachtige bomen behouden.

Mooyland heeft ook een kleine imkerij. De bijen bestuiven het fruit en geven heerlijke lokale honing die we ook zullen meenemen naar de markt.

 

KAASKOP

De rondrijdende kaasboerin in het dorp met heerlijke kazen.

 

 

 

 

 

Ingrid’s Home bakkery

ingridsbakkery@gmail.com

 

 

 

Boerderijwinkel ‘t Zwien
‘’Wij staan op het oogstfeest met ons eigen scharrel varkensvlees van onze Bonte Bentheimer varkens.
Ook zullen wij droge worst en rookworst verkopen en laten proeven.
Als alles mee zit willen we een zeug met biggen meenemen, om te knuffelen en te bewonderen.’’. We staan op het erf van de Hekkerij t.o. het horecaplein.

Wijnhoeve Runa

Heerlijke wijnen van eigen wijnhoeve uit Ruinen

 

 

 

Dijksterhuis Teffvolkoren B.V.

Het kleinste graan te wereld, rijk aan vezels, ijzer magnesium, fosfor, zink en vitamine B1. Een bron van eiwitten, calcium en kalium.

Teff producten zijn makkelijk in gebruik en bieden een gezonde aanvulling op het dagelijks eetpatroon.

Door de complexe koolhydraten wordt de energie langzaam aan het lichaam afgegeven waardoor minder snel een honger gevoel ontstaat.

Voor meer info over onze producten kunt u ook kijken op www.teffvolkoren.nl

G.J. van Olst de palingboer

De lekkerste gerookte paling uit de omgeving. Wij hebben heerlijk broodjes paling en zalm.

Paling roken is een hobby van mij en ik heel graag doe.

Is alleen op zaterdag aanwezig

 

Psssttt….Heit al heurt?? Ik goa de bloemegies boet’n zett’n op ‘t oogstfeest  in Möppen.

Ik ben Angelique en maak bloemstukken in ‘t thema Harfst. Ik gebruuk heul veul natuurlijke materialen. Oet eig’n toene of de natuur.

In de kraam zie en vind je kransen,bloementaartjes, hangtoeven,  bloemenhangers, opgemaakte pompoenen en….nog veule meer.

Nieuwsgierig geworden?

Kom dan op zaterdag  16 of zondag 17 september 2023 naar de mooie creatieve kraam in Möppen.

 

Bij Valeriaan

Realistisch schilderen van dieren en bloemen. Op hout of doek.

Abstract op doek.

Schildercursus of workshop het hele jaar door. Werkplaatssfeer.

Bertha Koert

Verkoop van eigen gebakken knieperties en tijdens de markt wordt er ook gebakken.

Verkoop van breiwerkjes.

DEMONSTATIE KNIEPERTJES BAKKEN

 

 

Eversdal

Hele grote keuze in thee.

Eversdal voor de lekkerste thee en mooiste theeproducten. Alleen zaterdag.

Coffee on the road

Woodstyle78

Nieuwe en eigengemaakte woonaccessoire

 

 

 

 

De Borrelworst

Franse/Spaanse/Italiaanse worsten turf gerookte worsten

Luxe buitenlandse worsten van Joan en Dorrien.

Wij importeren zelf rechtstreeks vanuit Frankrijk onze heerlijke Franse worsten. Ca 23 soorten! Kom lekker proeven bij ons aan de kraam.

www.deborrelworst.nl


‘t Rietstee
Wij, Marcel en Jetty van ‘t Rietstee te Noordbroek maken vele tuindecoraties zelf.Bijvoorbeeld regenmeters,windspelletjes,kransen gemaakt van stro,takken,mos  en egeltjes ,uilen gemaakt van dennenappels ,stro,hooi en mos.Ook verzorgen wij leuke workshops aan huis maar komen op afspraak ook bij diverse locaties en nemen dan alle spullen mee om een leuke middag/avond te verzorgen.

Handelsonderneming D.T.Bijlsma

Wij verkopen ouderwets huishoudtextiel v.h. merk 5 x DDDDD en Bunzlau Castle servies met aanverwante art.

www.bijlsma-ouderwetsgoed.nl

Margriet Onrust

Ik vind het leuk om sieraden te maken ,mijn creativiteit in deze sieraden te stoppen en haal mijn inspiratie uit alles om mij heen.

Door soms net een ander kraaltje te gebruiken of dat ene stukje leer, kan een pittig accentje de uitstraling van het sieraad veranderen.

Handgemaakte sieraden van echt leer en/of kralen van keramiek /glas.

Slagerij Hofman-Ofjeworstlust

Met liefde en passie maken wij onze heerlijke worsten in diverse smaken. Droge worst in diverse smaken (kruidnagel, peper, knoflook, tik-aan worst) boerenleverworst op ambachtelijke wijze gemaakt met vlees uit de regio. Uiteraard mag je hier gratis proeven!

Ofjeworstlust…de lekkerste vind je hier!

Lucie Veen met de kazen

Frensenhoes.

Timmerwerkplaats van eind 1800.

U bent van harte welkom om een kijkje te nemen in onze historische timmerwerkplaats, die opengesteld is van 13.00 uur tot ongeveer 16.00 uur.

Hier kunt u zelf ervaren hoe er vroeger met de hand en met machines werd gewerkt. Het is een unieke kans om de ambachtelijke technieken te aanschouwen.

U kunt gemakkelijk zien of we geopend zijn, simpelweg door naar onze vlag te kijken. Mocht u twijfelen, dan kunt u ons altijd bereiken op 06 1171 0296 voor bevestiging.

Gedurende alle open zaterdagmiddagen (van 13.00 uur tot ongeveer 16.00 uur) bieden wij demonstraties aan van diverse machines in de timmerwerkplaats en houtzagerij. Daarnaast serveren wij koffie, thee en limonade, en hebben we unieke cadeaus, souvenirs en onze bijzondere Frensenhoeshoning in de aanbieding. Kijk op onze website Het Frensenhoes voor meer informatie

De Hekkerij

Welkom bij De Hekkerij, dé specialist in ambachtelijk vervaardigde en landelijk geïnspireerde houten hekwerken. Ons vakmanschap ligt in het maken en plaatsen van prachtige houten hekken, afrasteringen en omheiningen die perfect passen bij een landelijke omgeving. Met liefde voor het vak leveren wij een uitgebreid assortiment aan kwalitatieve hekwerken, gemaakt van duurzaam kastanjehout of eikenhout.

Bij De Hekkerij vindt u een ruime keuze aan landelijke houten hekwerken, waaronder sierlijke wringhekken, charmante landhekken, traditionele schapenhekken, robuuste poorten en authentieke klaphekken. Om het geheel compleet te maken, leveren wij tevens passende kastanje- of eikenhouten palen, evenals kastanje houten post & rail.

Wij vervaardigen alle hekwerken met grote zorg in onze eigen werkplaats. Hierbij streven we naar een hoog afwerkingsniveau en een perfecte maatvoering, altijd in overleg met u als gewaardeerde klant. Bij De Hekkerij staat kwaliteit voorop, daarom voorzien wij onze hekwerken van degelijk hang- en sluitwerk om duurzaamheid en functionaliteit te garanderen.

Wij nodigen u van harte uit om de warme sfeer van onze werkplaats te ervaren. Kom gerust langs en bewonder onze ambachtelijke creaties. Bij De Hekkerij bent u verzekerd van landelijke pracht en vakmanschap!

Oes EIG’N KROAMPIE

Welkom bij de kraam van het Oogstfeest Meppen! Bij ons vind je een bonte verzameling aan spulletjes die je absoluut niet wilt missen. Van schattige vogelvoerschoteltjes tot mooie planten/struiken/boompjes, en van creatieve werkstukken tot grappige flespompoenen – we hebben het allemaal!

Dus, waar wacht je nog op? Trek je beste schoenen aan en kom gezellig snuffelen in onze kraam tijdens het Oogstfeest Meppen. We hebben zoveel leuks te bieden dat je ogen tekort zult komen.

Maar dat is nog niet alles, beste oogstfeest vrienden! Terwijl je geniet van de bruisende sfeer van het Oogstfeest Meppen, waarom zou je dan niet ook wat loten kopen voor het goede doel? Het is een win-win situatie! Je steunt niet alleen het Oogstfeest Meppen en draagt bij aan het behoud van deze traditie, maar je maakt ook kans op fantastische prijzen. En geloof me, die prijzen zijn om van te watertanden! We hebben ze met liefde en zorg uitgekozen, zodat jullie met een grote glimlach naar huis kunnen gaan.

Dus kom langs, neem deel aan de oogst-feestvreugde en laat je betoveren door de gezelligheid van het Oogstfeest Meppen. Of je nu een fervent voedselbosfan bent, groene vingers hebt of gewoon houdt van het samenzijn met blije mensen – dit evenement is iets waar je bij wilt zijn.

Onze kraam is klaar om je te verwelkomen met open armen en een warme glimlach. Het Oogstfeest Meppen wacht op je – laten we samen een geweldige tijd hebben!

Voscheheugte Mantinge

Deze oude Amerikaanse legerjeep uit 1981 is omgebouwd tot een ware BBQ foodtruck. Normaliter een verlengstuk van de keuken van het eethuis van de Voscheheugte te Mantinge, echter wordt deze robuuste wagen ook regelmatig ingezet om toekomstige gasten kennis te laten maken met wat de Voscheheugte te bieden heeft; Professionele bereidingen van vlees op open vuur waar simpelweg de tijd voor genomen is. Komt dat zien, komt dat proeven!

Broodje Pulled Pork

Broodje Pulled Chicken

Broodje Fatboy burger (Burger met kaas en bacon) Kipdij-sate met huisgemaakte saté-saus Langzaam gegaarde spareribs

Hennie Habing en Hennie Ziengs – alleen zaterdag


Alles zelf gemaakt met materialen uit de tuin en de natuur dicht bij huis. Zaterdag 16 september staan we op de Oogstmarkt in Meppen.  (Alleen zaterdag aanwezig)

 

 

 

Antiekrestauratie van der Beek

d.m.v. voorbeelden en foto s laat ik zien wat het ambacht inhoud.

zie verder mijn website www.beekantiekrestauratie.nl


Honing van de Imkers uit Meppen

 

 

 

Zoals voorgaande jaren staan wij: Harm, Mini, Wil en Sas met honing uit de omgeving Meppen,Mantinge op de oogstmarkt. Wij geven informatie over het houden van bijen en natuurlijk valt er honing te proeven waaronder voorjaar crème honing en zomerhoning. We zien jullie graag bij onze kraam. 🐝🐝

 

 

 

 

Zandhoek

Zandhoek Noord-Sleen

demonstreert het gebruik van gietijzeren pannen voor buiten koken op open vuur en verkoopt diverse artikelen van wol en streekprodukten.

Vachten en wollen dekens, artikelen voor buiten koken op vuur, mn gietijzeren pannen (+ demo) hakhoning, Drentse Brok, evt eieren/streekproducten

Melk en meer Sleen

Echte boeren zuivel, puur of met een smaakje.

Op de boerderij aan de Schaapstreek in Sleen maken we zuivelproducten van de melk van onze eigen koeien. We maken o.a diverse soorten vla, boeren yoghurt met of zonder smaakje, hangop. Maar ook karnemelk chocomelk en kefir. Dit alles verkopen we vanuit onze foodtrailer.

Ook nemen we een deel van onze pompoenen-oogst mee. Met trots showen en verkopen we de vele soorten pompoenen en kalebassen, tevens geteeld op de boerderij. Schaapstreek 46 in Sleen.

 

Bio Boerderij Oosting (alleen zaterdag)

Wij zijn Harro en Bernice Oosting en we hebben een biologisch legpluimvee- en akkerbouwbedrijf in Zwinderen. Tijdens het oogstfeest zullen we onze biologische eieren aanbieden. Maar ook kunt u onze huisgemaakte eierlikeur proeven oftewel tokkelroom.

We hebben twee soorten, allebei gemaakt van onze eigen biologische eieren.  De 1 heeft reguliere toevoegingen met een vleugje vanille. De andere is volledig biologisch, dus met biologische jenever en biologische rietsuiker.

Nieuwsgierig geworden kom dan zeker even proeven bij onze stand op zaterdag 16 september. (nb. de 17e zijn we er niet!)

 

 

Bed en Brood de Groot

Wij zijn Albert en Sophia van Bed en Brood de Groot, Mepperstraat 16. Verkoop jam en taartjes Oogstfeest Meppen 2017

Je vindt bij ons op het oogstfeest heerlijke zelfgemaakte producten, zoals rijkgevulde jammen van onbespoten fruit uit eigen tuin met o.a. blauwe bessen, rode bessen, mirabellen, kruisbessen, peren.

Verder kun je bij ons terecht voor verschillende taartjes en zoetigheden met frambozen en bramen van de laatste oogst.

Wij zijn met onze rode Italiaanse Piaggio niet te missen op het oogstfeest dit jaar en we kijken uit naar je komst.

 

HOME MADE JAM MEPPEN

(H)eerlijke Home Made Jam Verse Eieren, Honing, Stoofpeertjes en ander lekkers uit eigen tuin

Roeg Bier uit Meppen

Roegbier is geboren en getogen in Meppen, lokaler kan dus niet. Na jaren van hobbymatig brouwen is Roeg sinds 2023 ook verkrijgbaar in de regio. Een paar jaar geleden hebben we ‘live’ gebrouwen op het Oogstfeest, maar dit jaar kunnen we de bezoekers onze bieren aanbieden! We brouwen op kleine schaal bieren volgens eigen recept. Herkenbaar maar toch verrassend.

En zoals een oude Romein al eens zei… Een gezonde geest kan niet leven in een dorstig lichaam…

We hopen jullie te zien op het Oogstfeest in Meppen! Proost!

 

Home Made chocolate

We maken op ambachtelijke wijze chocolade en noga alles uit eigen chocolaterie

Friends & Oils by us

Wij willen graag onze kennis en ervaringen met de Young Living oliën en producten met jullie delen. De oliën en/of andere producten zijn middels bestelling aan te schaffen.

Tevens bieden wij de mogelijkheid om een Itovi bodyscan te laten uitvoeren. De uitslag laat zien aan welke oliën en/of supplementen uw lichaam behoefte heeft.

Hans Kollen ( alleen zondag)

Versgerookte Noorse zalm en grav laks. Ik rook op ambachtelijke Noorse wijze.

Ik verkoop broodjes warm gerookte zalm , maar u kunt natuurlijk ook een hele zijde kopen om thuis heerlijk op te eten.

Ik zie u graag op het oogstfeest in Meppen.

 

 

Desiré Kollen

Ik maak leuke dingen van keramiek, zoals tuinstekers en andere mooie landelijke objecten. Ook schilder ik op aangespoeld hout en maak welkombordjes en tuinbordjes. Al mijn werkstukken zijn geschikt voor buiten. Ik combineer dit met mooie landelijke brocante uit Zweden en Frankrijk.

Ook geef ik thuis workshops. Kom dus gezellig langs om te kijken op het oogstfeest in Meppen.

BUNKSTONE

Verkoop edelstenen en zelfgemaakte sieraden met edelstenen. Daarnaast klankschalen, orakel kaarten, kralen snoeren, salie en lotus lichtjes.

Ashley’s Bio Paradijs

Onze waarden

Geen rotzooi: Het woord zegt het eigenlijk al, pure producten en géén rotzooi!

Passie: Je krijgt energie van  de creativiteit, inspiratie en toewijding die we zien bij onze klanten en bij elkaar. We streven ernaar ons door die passie te laten leiden in ALLES WAT WE DOEN. Van werken als team om onze klanten het allerbeste te bieden, tot het opbouwen van partnerschappen. Het is dié vonk die ons van anderen onderscheidt.

Duurzaamheid: Bij Ashley’s Bio Paradijs wordt prioriteit gegeven aan het bevorderen van de vitaliteit van onze klanten, aan een gezonder en meer duurzaam geproduceerd aanbod van voedsel en cosmetica in onze cultuur en aan het terugdringen van voedselverspilling.

 

Voedselbos Drenthe

Voedselbos Drenthe deelt met jou op Oogstfeest Meppen de vele verschillende opbrengsten uit het voedselbos. Kom proeven van jams, siropen en notenpasta’s. We vertellen je wat een voedselbos is en hoe we het duurzaam beheren i.s.m. met de natuur. Wie weet raak je geïnspireerd en maak je van jouw tuin/land ook een voedselbos.

Je bent ook van harte welkom om Voedselbos Drenthe te komen bezoeken. Maak een wandeling over de idyllische paadjes en doorkruis het 3,5 hectare grote voedselbos. Tijdens je wandeling kom je meer te weten over de beplanting. Het bos bestaat uit honderden fruitbomen en fruitstruiken, oude kastanje- en notenbomen, bloementuinen en sierheesters. Ontdek de kracht van de natuur en kom genieten.

 

 

New life salon
18 Jaar ervaring in de beauty industrie, gespecialiseerd in het plaatsen en verwijderen van permanente make-up. Mijn salon staat voor de natuurlijke look, zonder donkere strepen of harde lijnen. Ik plaats een natuurlijke kleur in de juiste vorm die iedere vrouw meer zelfvertrouwen doet geven. New look, New Life
Jelle ruimt op
Jelle ruimt op samen, zelf gezochte mineralen te koop,  met Sylvia Art Creatieve 1000-poot

 

Darling Dogcenter                                

Beter bekend bij iedereen onder de naam Darling Dogstore.

Wij komen op deze super leuke oogstmarkt om alle honden te verwennen en te voorzien van super gezonde lekkere puur natuur snacks.

Darling Dogstore houdt een uitverkoop. Ivm een aankomende verhuizing moet de voorraad op. SLA JE SLAG.

Allemaal puur natuur gedroogde snacks. De gehele opbrengst komt ten goede aan het nieuwe Petcenter wat gerealisserd gaat worden in Marwijksoord. Houdt onze site in de gaten.

Kom gezellig langs en profiteer van onze aanbiedingen en om gezellig even hallo te zeggen.

Lieve groet Aloisa en Thalita van Darling Dogcenter.

www.darlingdogcenter.nl

Vera van Brakel

Op hout schilderen geeft een landelijke uitstraling.

De schilderijen zijn allemaal afgelakt of met epoxy bewerkt. Zijn zowel voor binnen als buiten geschikt. Ook zijn er werkjes in drukinkt.

Drukinkt heeft mooie intense kleuren, wat ook versterkt wordt door de epoxylaag.

Verder verzorg ik workshops en geef ik het hele jaar door schilderlessen in het atelier aan de Valsteeg in Dalen.

Ferry Knol
Ik ben Ferry Knol, en verkoop aan huis tafel aardappelen. Hiermee ben ik in 2017 begonnen en steeds wat verder uitgebreid. Momenteel verbouw ik meerdere rassen aardappels en ook voor de fabriek. Sinds 2022 heb ik samen met een vriend een aantal hectare droogbloemen gezaaid waarvan wij graag wat verkopen op het oogst feest.

IJsfabriek De Noorpool
Noordpoolijs voor puur ambachtelijk schepijs

Hussein Pottery

Hussein Pottery, een ervaren pottenbakker en kunstenaar gevestigd in Almere, is bedreven in het werken met klei en het draaien op de draaischijf. Ik zal een live workshop geven waarin ik mijn ambacht zal laten zien aan alle aanwezigen.

Bezoekers krijgen ook de kans om zelf de handen in de klei te steken en hun eerste ervaring met de draaischijf op te doen. Ze mogen zelfs hun eigen gedraaide kopje of potje meenemen, waardoor het een bijzonder plezierige ervaring wordt voor iedereen.

 

 

Meneer De Koffieboon

Wat serveer ik:

Thee, 11 smaken

Koffie, diverse soorten o.a. cappuccino, Espresso, Doppio, Cortado, latte macchiatto, etc etc

Warme chocolademelk van echte Belgische chocolade, ieder kopje vers gezet.

Heerlijke appeltaart en/of gevulde koeken.

Bij heel mooi weer Ijscappuccino.

 

 

De Natuurjuwelier

Als natuurjuwelier werk ik als preparateur en maak ik ambachtelijk houtdraaiwerk van inheemse houtsoorten. Ik neem een sortiment opgezette dieren en ambachtelijk gemaakte houtproducten mee.

Friends & CupcakesAan onze kraam kunnen bezoekers net als in onze webshop een assortimentje brownies samenstellen. U kunt kiezen uit 8 verschillende smaken. Echter ontvang je de brownies nu niet door de brievenbus maar kun je hem gelijk in een zakje meenemen.

Jan Meerloo

Oude trekker met 44 melkbussen uit 24 verschillende landen

 

 

 

 

 

Leemansmolen

Bak nu zelf de lekkerste broden, pannenkoeken, kruidkoeken, cakes en appeltaarten met de basis-melen en bakmixen, verkrijgbaar bij de Leemansmolen.

Puur brood

  • 100% natuurlijk brood, met een heerlijke luchtige  krokante korst
  • puur desembrood zonder kunstmatige toevoegingen (dus geen E-nummers, emulgatoren, conserveringsmiddelen of kleur- en geurstoffen)
  • met zorg gebakken in een echte steenoven, nadat het eerst 24 uur gerezen is
  • heerlijk brood zoals brood hoort te zijn

Monsieur et Madame Siroop

In onze flessen vind je siroop boordevol natuurlijk vruchtensap, perfect voor het bereiden van verfrissende limonades en andere lekkernijen. Onze limonades zijn puur en smaakvol, precies zoals limonade hoort te zijn, met een authentieke fruitsmaak. Ons assortiment omvat een breed scala aan smaken en formaten die je kunt ontdekken en ervan kunt genieten.

Naast onze internationale selectie bieden Monsieur en Madame Siroop ook natuurlijke en biologische siropen van eigen bodem, met een indrukwekkende 60% puur fruitsap en zonder toegevoegde e-nummers. Deze siropen worden geproduceerd met liefde en zorg, met gebruik van fruit uit onze eigen Flevopolder. We zijn ook trots om andere hoogwaardige producten aan te bieden, waaronder 100% puur fruitsap van de veganistische drop van Klepper en Klepper, de verleidelijke anijspastilles van Anis de Flavigny, dat al meer dan 500 jaar bestaat, sprankelende dranken met en zonder alcohol, en heerlijke Belgische chocoladetabletten en cacaopoeder.

 

Blauwe Bes Drenthe

Heerlijke producten gemaakt van Blauwe Bessen zoals, bonbons, onze Drentse Parels, nougat, sap, honing van de bloesem, dessertsaus, jam en natuurlijk de vers geplukte blauwe bessen van het Drentse Land.

 

 

 

 

Atelier Marina van der Werf

De kussens en wandkleden die ik maak zijn van wol aangevuld met andere natuurlijke materialen zoals vlas, linnen, hennep, zijde en kralen. Het liefst maak ik gebruik van de natuurlijke kleur van het materiaal eventueel aangevuld met plantaardig geverfde wol .ik probeer de kussen en wandkleden een bohemian indruk mee te geven

Atelier de pluizebol

Wij verkopen handgemaakte en handgeschilderde houtproducten. Vogel , voeder, egel , eekhoorn , uilen , mussen en insectenhotels etc.

 

 

 

 

 

It Swiete Bekje
Lekkere jammetjes en veel gebak uit eigen tuin/dorp.
Kinderen kunnen een plak cake versieren met slagroom en versieringen

Vechtdal Deco

Bij ons kunt u terecht voor leuke natuurdecoratie, woondecoratie, cadeau’s, tekst- en spreukenbordjes voor binnen en voor buiten. Ook geven wij voor jong en oud de workshop “Muisje op muizenval”

Als workshop geven wij voor jong en oud de workshop “Muisje op muizenval”. Met behulp van hooi, ijzerdraad en verschillende natuurdecoratie maak u uw eigen muisje. Leuk om als geldcadeautje te geven!

De workshop is ook als pakketje met handleiding te krijgen, zodat deze thuis gemaakt kan worden.

 

Chantie’s Cadeaus & Creatie’s

Chantie’s cadeaus & Creatie’s maakt mooie en betaalbare bloemstukken van verse bloemen en kransen van materialen die mooi indrogen zodat u er lang plezier van heeft en Ik heb leuke cadeau setjes met amber zeep blokjes. Leuk om als cadeau te geven maar je kan ook natuurlijk jezelf ermee verwennen en laat je hele huis lekker ruiken.

Ik zie u graag bij mijn kraam .

Actief met wol

Hoe het allemaal begon

Ooit maakten onze verre voorouders al hun kleding zelf. Ze gebruikten wat ze voorhanden hadden. Zo zorgde bijvoorbeeld het oerschaap voor de wol. Het gereedschap om die wol mee te bewerken groeide gewoon om het huis. Een simpel takje was voldoende om mee te spinnen of te haken. Om te weven gebruikten ze een paar stevige takken om een weefgetouw te maken.

We willen laten zien dat dit nog steeds kan. Ooit gehoord van de schaapherderssteek, naaldbinden of spinnen op een stokje? Oude technieken die we nieuw leven inblazen en gebruiken om hedendaagse kleding mee te maken.

Ontdek de magie van Handwerken op de oogstmarkt!

Wij zijn een groep dames die graag handwerken. We haken, breien (o.a. sokken) en maken kleding.
Ook word er veel met puur wol gewerkt: gesponnen, geverfd en tot kledingstukken gemaakt. Er zijn veel mogelijkheden met wol. We kantklossen met zelf gesponnen garen.

Kinderen mogen weven met stokjes om er een armbandje van te maken. U mag er ook gezellig met een handwerkje bij komen zitten. Hebt u altijd al willen leren breien,
haken of borduren? Of bent u een ervaren handwerkster op zoek naar nieuwe inspiratie? Dan mag u onze stand niet missen!

We hopen u op de oogstmarkt te mogen begroeten!
Coby Jongedijk

Judith Versluis Goudsmid Met PASSIE voor het edelsmid-ambacht en met veel PLEZIER ontwerp en smeed ik sieraden die zich onderscheiden qua stijl en materiaalgebruik. Door het goud en zilver te bewerken met frezen en de vlam ontstaan meerdere kleuren in hetzelfde materiaal.

Mijn atelier bevindt zich op een schitterende plek in het bos. Een plek die inspiratie geeft en plezier bij het uitvoeren van opdrachten.

Nieuw is het geven van ZILVERKLEI cursussen. Dit beslaat een dagdeel.

Een prachtig zilveren sieraad gaat met u mee naar huis… leuk met vriendinnen of collega’s!

Meer info bij de stand! www.judithversluisgoudsmid.nl

Alleen zondag aanwezig op het Oogstfeest Meppen

Hamamdoekengeluk / Full Figures

Wat begon met hamamdoeken assortiment is inmiddels uitgegroeid tot een hele grote collectie tunieken, poncho’s, badjassen van maat 34 t/m maat 60 etc. Niet alleen moet het katoen geoogst worden tot het verwerkt kan worden tot het prachtige textiel waar ik mee werk, ook ikzelf ben aardig gerijpt in de afgelopen jaren waardoor ik nu de vruchten kan plukken.

Made in Anatolie (Turkije) volgens traditioneel gebruik, ontworpen in Groningen

De Wolster.

De Wolster: In het Wolsterwinkeltje vind je een ruim assortiment aan ecologische kleding van natuurlijke materialen, in diverse soorten en maten. Ook hebben we een ruim aanbod van wollen onderkleding voor het hele gezin. Met een oude, rode brandweerbus staat de Wolster regelmatig op duurzame markten, waaronder dus op het Oogstfeest in Meppen. (alleen de zondag)

Bij De Wolster kun je terecht voor natuurlijk boven- en ondergoed. We bieden je een ruime collectie van dames-, heren- en kinderkleding. Al onze kleding is duurzaam geproduceerd en gemaakt van de meest hoogwaardige materialen. Daarnaast zijn de meeste merken die wij verkopen GOTS-gecertificeerd. Er is een mooie collectie wolzijde ondergoed voor het hele gezin, van baby tot man.

Onze kleding is uniek en zul je niet snel ergens anders tegenkomen.

“Pure en eerlijke kleding voor jong en oud”.

Ina Arends

Bijzondere  sjaals ook in vilt handgeschilderd  met speciale motieven. Er is er ook overal maar een van .Ook Bijzondere kaarten met zijde.

Oud beroep Bezembinden

Demonstratie bezembinden door Dhr. Eefting

Oud beroep Noorse wollen sokken breien

Demonstratie Noorse wollen sokken breien door Mevr. Eefting

Lifestyle en wol
Nederlandse Coeliakie Vereniging

Petra Kleinman met gebak uit Zweeloo