OOGSTFEEST DEELNEMERS 2022

Zaterdag 17 & zondag 18 september 2022

 

DE MOLKEREI AMBACHTELIJKE FRIESE GEITENKAAS EN DELICATESSEN

Haar liefde voor de geit en haar passie voor smaak én streek zijn elke dag drijfveren voor Els Hartog om de beste, ambachtelijke kwaliteit Friese geitenkaas te maken.

Na pasteurisatie wordt er stremsel toegevoegd. De vaste bestanddelen (wrongel) worden met de hand in een kaasvorm geschept. Die vorm wordt minimaal twee keer gekeerd, ook weer met de hand. Hierdoor ontstaat de bijzondere structuur, heel anders dan geperste kaas.

De geitenkaas krijgt bij De Molkerei drie dagen de tijd om te rijpen en op smaak te komen. Vervolgens worden er groene kruiden of ander smaakmakers toegevoegd. De kaas wordt zorgvuldig verpakt in glazen potten onder 100% zuivere zonnebloemolie en is heerlijk in bijvoorbeeld salades of op een broodje, maar hij is ook een leuke aanvulling op de borrelplank net zoals onze tapenades en gevulde producten.

Wijnhoeve Runa

Biologische wijnen van onze Drentse wijngaard

In het parkachtige landschap van 2,5 ha zijn een drietal wijnpercelen gecreëerd  die gezamenlijk een totale oppervlakte hebben van 1 ha waarop een 4 tal druivenrassen zijn aangeplant, t.w. de Solaris, de Souvignier Gris, de Muscaris en de Cabernet Cantor.  De laatst genoemde is een rode druif, waarvan ook een rosé gemaakt wordt.
Kom op het Oogstfeest bij ons proeven! Wij vertellen u graag meer over onze passie.

 

Slagerij Hofman-Ofjeworstlust

Met liefde en passie maken wij onze heerlijke worsten in diverse smaken. Droge worst in diverse smaken (kruidnagel, peper, knoflook, tik-aan worst) boerenleverworst op ambachtelijke wijze gemaakt met vlees uit de regio. Uiteraard mag je hier gratis proeven!

Ofjeworstlust…de lekkerste vind je hier!

Likeuren E. MeijerE. Meijer

Wijn en Likeuren

E. Meijer is een vaste deelnemers van het Oogstfeest Meppen.

Kom kijken naar en proeven van deze heerlijke zelfgemaakte drankjes.

 Bloem’n Lokaal

Bloem’n Lokaal is een biologische bloemen pluktuin in Wezup. Sinds 2019 tgelen wij op het terrein van de voormalige basisschool (waar wij in wonen) bloemen in de volle grond. De tuin is aangelegd in een cirkelvorm met looppaden ertussen en is een fijne plek om te zijn. Hoer kun je in het groeiseizoen tegen betaling je eigen boeket bij elkaar plukken.

Naast de zelfpluk maak ik ook boeketten en bloemwerk op bestelling; ik noem het mijn bloemenwinkel in de buitenlucht!
Kom zelf kijken en ervaren!

 


Darling Dogstore

Hondensnacks en puur natuur hondenvoer

Alice Delis

Olijven Italiaans maaltijdbrood.

Caatjes Lekkernijen

Honemade tapenades, pest’s, gezonde spreads en fantastische sticky bbq glaceer sauzen

Kuenen Food
Kuenen Food

De kar voor de lekkere trek en gezelligheid in en om de kraam.

Boerenpatat, boerenbal en boerenburger.

Angelique en Peter staan met hun mobiele kraam op het Oogstfeest Meppen met Boerenpatat, Boerenhamburg en Boerenbal.

Margriet Onrust

Ik vind het leuk om sieraden te maken ,mijn creativiteit in deze sieraden te stoppen en haal mijn inspiratie uit alles om mij heen.

Door soms net een ander kraaltje te gebruiken of dat ene stukje leer, kan een pittig accentje de uitstraling van het sieraad veranderen.

Handgemaakte sieraden van echt leer en/of kralen van keramiek /glas


De Borrelworst

Franse/Spaanse/Italiaanse worsten turf gerookte worsten

Luxe buitenlandse worsten van Joan en Dorrien.

Wij importeren zelf rechtstreeks vanuit Frankrijk onze heerlijke Franse worsten. Ca 23 soorten! Kom lekker proeven bij ons aan de kraam.

www.deborrelworst.nl

 

 


‘t Rietstee

Wij, Marcel en Jetty van ‘t Rietstee te Noordbroek maken vele tuindecoraties zelf.

Bijvoorbeeld regenmeters,windspelletjes,kransen gemaakt van stro,takken,mos  en egeltjes ,uilen gemaakt van dennenappels ,stro,hooi en mos.

Ook verzorgen wij leuke workshops aan huis maar komen op afspraak ook bij diverse locaties en nemen dan alle spullen mee om een leuke middag/avond te verzorgen

 

Ferry Knol

Ik ben Ferry Knol, en verkoop aan huis tafel aardappelen. Hiermee ben ik in 2017 begonnen en steeds wat verder uitgebreid. Momenteel verbouw ik meerdere rassen aardappels en ook voor de fabriek. Sinds 2022 heb ik samen met een vriend een aantal hectare droogbloemen gezaaid waarvan wij graag wat verkopen op het oogst feest.

Culibes

Gerd en Netty van Culibes zijn gek op de vlier en maken van de bloesems en bessen (h)eerlijke culinaire producten in een kleinschalig ambachtelijk productieproces. Culibes heeft een kleine plantage in het buitengebied van Zenderen, waar de vlier welig mag tieren.

Iedereen kan genieten van de gezond lekkere voortbrengselen van de vlier! Culibes heeft een breed assortiment aan traditionele en hedendaagse producten, van rondborstige siroop en wijn tot smulgelei en gezonde thee, van bloesem-bakmix tot bonbons.

Wie inspiratie voor de keuken wil opdoen, kan terecht in het unieke vlierkookboekje van Culibes. Het boekje helpt ook de zelfplukker op weg. De vlierwereld begint bij Culibes!


Carina van Welzenis / Lyme Style

Mijn boek lyme style is 3 januari 2020 uitgekomen.Een boek voor chronisch lymepatiënten en hun mantelzorgers. Een boek vol praktische, makkelijk toepasbare en goedkope ideeën, recepten en oefeningen, waarmee jij je voeding en je lifestyle direct kunt gaan veranderen. Door het optimaliseren van zoveel mogelijk randvoorwaarden, blijft er maximale energie over voor het lichaam om tegen de Borellia te vechten. Je kunt je er een stuk beter door gaan voelen.

Voor de mantelzorger is het hele boek ook heel bruikbaar, maar voor hen is speciaal een hoofdstuk geschreven. Handige tips, websites, kleine zelfzorg oefeningen helpen de mantelzorger vooral zichzelf gezond te houden om zo het zware mantelzorgwerk te kunnen blijven volhouden.

Naast dit boek heb ik ook 20 speciaal voor lymepatiënten tisanes (medicinale kruidenmixen) ontwikkeld.


De Hutte-Cosmetics

De Hutte Cosmetics is een bedrijfje wat gevestigd is in het Drentse Zuidwolde.
Ben en Heleen Hut zijn eigenaar van de Hutte en staan op veel markten in Nederland.
De producten waar de Hutte-Cosmetics zijn bekendheid mee heeft gekregen zijn toch wel het maken van
zoveel mogelijke natuurlijke geuren die gebruikt kunnen worden al huisgeur en sprays.
Ben Hut ook wel: ” de neus van Drenthe” genoemd ontwikkeld geuren voor bedrijven en groothandels in binnen- en buitenland. U kunt eens even kijken op YouTube, op de Hutte-Cosmetics, dan kunt u zien dat Ben Hut nog al eens in TV uitzendingen te vinden is. Zoals met het maken van de boerenlucht /de geur van vers gemaaid gras/geur van metaal / de geur van een nieuwe auto en zo nog een aantal geuren die hij op zijn naam heeft staan.

Wij van de Hutte-Cosmetics maken heerlijke geurflessen om in je huis te zetten. Voor iedereen wat wils want we hebben wel zo’n 50 verschillende geuren. Ook maken we hottub buidels, een fijne bodycreme, zeep en nog veel meer. Kom langs om te ruiken!
Tip: kom gerust eens bij onze kraam om te genieten van onze geuren!

Natuur Creaties

Natuur Creaties 1Natuur Creaties 2Schelpen en Beukennoot kransen worden gemaakt op Strokransen,Schelpen Mobiels ,Schelpen op canvas, Schelpen en beukennoot bollen.Allemaal natuur producten, zelf gezocht en zelf gemaakt.

NATUUR CREATIES.


Bertha Koert

Verkoop van eigen gebakken knieperties en tijdens de markt wordt er ook gebakken.

Verkoop van breiwerkjes.

DEMONSTATIE KNIEPERTJES BAKKEN

 

 

Antiekrestauratie van der Beek

d.m.v. voorbeelden en foto s laat ik zien wat het ambacht inhoud.

zie verder mijn website www.beekantiekrestauratie.nl


Honing van de Imkers uit Meppen

Zoals voorgaande jaren staan wij: Harm, Mini, Wil en Sas met honing uit de omgeving Meppen,Mantinge op de oogstmarkt. Wij geven informatie over het houden van bijen en natuurlijk valt er honing te proeven waaronder voorjaar crème honing en zomerhoning. We zien jullie graag bij onze kraam. 🐝🐝

 

 

 

foto
Naam

tekst


Boerderijwinkel Zuring

Bij ons kun je puur genieten van de produkten van DrentsGoed: jam, siroop, honing en mosterd, proeven van notenmix en de biologische kaasjes van de mannen van Justa, droge worst uitproberen met knoflook of walnoten, of grootmoeders snoepjes meenemen voor thuis. En rondsnuffelen in grootmoeders emaille keukenspulletjes. Bovendien komt er iemand die zelf midwinterhoorns maakt, te zien én te horen bij onze kraam.

 

 

 

DEELNEMERS UIT HET VERLEDEN:

 

 Sweach Geiten

Onze geitenboerderij is gevestigd in het Friese dorp Kollumerzwaag. Op onze geitenboerderij worden ca 22 geiten dagelijks gemolken. En van deze melk worden dan ook de kazen gemaakt die u via onze webshop en op het Oogstfeest Meppen kun bestellen/kopen. Wij streven ernaar om (h)eerlijke geitenkaas te maken. Omdat over smaak niet te twisten valt hebben we ervoor gezorgd dat er voor iedereen wat wil is. Zit uw smaak er niet tussen? Laat het ons weten, wij staan altijd open voor suggesties.
Kijk voor meer informatie op de website:
www.geitenkaaskopen.nl of www.desweachgeiten.nl

Note van de organisatie: dit is werkelijk de lekkerste geitenkaas die u ooit heeft geproefd!

Mudz vlechtwerk

MUDZ vlechtwerk is een kleine mandenmakerij in het buitengebied van Dalen. Hier worden op ambachtelijke wijze manden gevlochten van wilgenteen.

Bij  de werkplaats  is een griend (wilgenveldje) in aanbouw voor eigen materiaalvoorziening. Hierdoor is het mogelijk het gehele proces van plant tot mand in eigen hand te hebben. Op en top duurzaam !

Tijdens het oogstfeest wordt een demonstratie mand vlechten gegeven en kun je in een mini workshop zelf een klein vlechtwerkje maken. Zie hier voor meer informatie. Website www.mudz.nl

 

Iris Euving

Pannenkoekenplant met liefde gestekte en groot gebrachte pannenkoekenplantjes uit Meppen. Groot en klein, al dan niet in combinatie met een vrolijke bloempot. Pannenkoekenplat

In de jaren 70 was deze plant al heel populair maar nu is hij weer helemaal terug. Een echte retro kamerplant dus. Oorspronkelijk komt de plant uit China en doet denken aan muntjes omdat hij rond is.

De Engelse bijnaam is dan ook Chinese Money Plant.

 

De Wolster

 

 

De Wolster pure, eerlijke en heerlijke kleding voor jong en oud! Wollen kleding, 100% biologische kleding, en kleding uit natuurlijke en biologische materialen. Fairtrade!

 

 

 Schoonoordse Bessen

Schoonoordse bessen is een kleinschalige zachtfruitkwekerij , midden in Schoonoord , Drenthe.
Wij kweken hier diverse bessensoorten waar wij jams , maar vooral sappen van maken.
Onze sappen , bevatten zeer veel antioxidanten en zijn daar door zeer geschikt om uw weerstand te verhogen tegen griep of na een zware ziekte een gezonde boost te krijgen.
Dit alles doen wij op een ambachtelijke manier , zodat er ook weinig wordt verspild.

Henk Askes met zijn schaafijs.
Een tropische lekkernij van geschaafd ijs, overgoten met siropen in verschillende smaken

 

 

 

Design Kleden – alleen zaterdag

Onze prachtige, geweven kleden, onderscheiden zich van de meeste andere kleden door een warme uitstraling en hun authentieke karakter. Onze kleden zijn gemaakt van katoen en van wol. Dus van 100 % natuurlijke materialen. (Alleen zaterdag aanwezig)

 

 

Hennie Habing en Hennie Ziengs – alleen zaterdag

In onze kraam vindt u bloemstukken voor binnen en buiten, gemaakt van natuurlijke materialen, zoals takken, bessen, lampionnetjes, pompoenen, hortensia s ed. Ook verkopen we kransen van eikenblad.

Alles zelf gemaakt met materialen uit de tuin en de natuur dicht bij huis. Zaterdag 17 september staan we op de Oogstmarkt in Meppen.  (Alleen zaterdag aanwezig)

 

 

 

 

 

 

 

 

EXTRA: EETBARE PADDENSTOELEN EVENEMENT

Bij de theetuin en tegen het bos aan komt een (eetbare) paddenstoelen evenement. Er zullen excursies gegeven worden door Gerard Koopmanschap, kraampjes met paddenstoelen staan, alles over paddenstoelen zelf kweken kan je hier vinden en nog veel meer. Het wordt één grote paddenstoelen happening. Ook zijn er diverse buitenkeukens waar met paddenstoelen gekookt gaat worden en strobalen om op te zitten. Paddenstoelen proeven, iets drinken en gezellig elkaar ontmoeten en van alles te weten komen over paddenstoelen. Excursies wildplukken vertrekken ook hiervandaan. Zodra er meer bekend is plaatsen wij dat hier en op @oogstfeestmeppen.nl zodat je je op kan geven. Wacht daar dan niet te lang mee want wij verwachten dat deze excursies snel volgeboekt zijn. Binnenkort volgt meer nieuw hierover.

 

 

 

 

 

 

Gerard Koopmanschap Eetbare Paddenstoelen excursie

Ik houd me reeds een jaar of vijfentwintig bezig met paddenstoelen. Aanvankelijk alleen vanuit een culinaire interesse, maar ik ben me in de loop der jaren steeds serieuzer in dit onderwerp gaan verdiepen. Zo houd ik me inmiddels ook bezig met onderzoek en ben ik sinds dit jaar bestuurslid van de Nederlandse Mycologische Vereniging.

Ik geef workshops in Nederland en België over eetbare paddenstoelen en ik organiseer jaarlijks ook een paddenstoelen en truffelreis naar Griekenland. Tijdens mijn workshops ligt de nadruk op educatie. Ik leer je niet alleen hoe je de betreffende soorten kunt herkennen, maar ik leer je ook hoe je het landschap leest waardoor je ook heel gericht naar specifieke soorten op zoek kunt gaan.

Wil je meer weten over mijn activiteiten neem dan eens een kijkje op www.tabledamis.nl

 

Paddenstoelengerechten van de buitenkeuken koks

Melle Gerlofs. Samen met nog ca 3 andere koks kookt Melle Gerlofs de sterren van de hemel in 1 van onze buitenkeukens. Zij zullen de lekkerste paddenstoelen hapjes/gerechten maken die u gratis kunt proeven.

Melle “Ik ben een fanatiek hobbykok en kook zoveel mogelijk met kakelverse ingrediënten.
Koken op buitenevenementen, oogstfeesten en markten vind ik superleuk, er wordt namelijk veel van mijn creativiteit en aanpassingsvermogen gevraagd om eenvoudige maar smakelijke hapjes en gerechten te bereiden. Al het eetbare uit de natuur, maar voornamelijk paddenstoelen hebben mijn passie.

Ik laat je graag smaken ervaren en geef je ook tips om thuis iets lekkers te kunnen bereiden.”