OOGSTFEEST DEELNEMERS 2022

Helaas gaat ook dit jaar (2021) het Oogstfeest Meppen niet door. Wij hopen iedereen weer welkom te heten op:

Zaterdag 17 & zondag 18 september 2022

 

DEELNEMERS UIT HET VERLEDEN:

De Hutte-Cosmetics is een bedrijfje wat gevestigd is in het Drentse Zuidwolde.
Ben en Heleen Hut zijn eigenaar van de Hutte en staan op veel markten in Nederland.
De producten waar de Hutte-Cosmetics zijn bekendheid mee heeft gekregen zijn toch wel het maken van
zoveel mogelijke natuurlijke geuren die gebruikt kunnen worden al huisgeur en sprays.
Ben Hut ook wel: ” de neus van Drenthe” genoemd ontwikkeld geuren voor bedrijven en groothandels in binnen- en buitenland. U kunt eens even kijken op YouTube, op de Hutte-Cosmetics, dan kunt u zien dat Ben Hut nog al eens in TV uitzendingen te vinden is. Zoals met het maken van de boerenlucht /de geur van vers gemaaid gras/geur van metaal / de geur van een nieuwe auto en zo nog een aantal geuren die hij op zijn naam heeft staan.
Tip: kom gerust eens bij onze kraam om te genieten van onze geuren!

 Sweach Geiten

Onze geitenboerderij is gevestigd in het Friese dorp Kollumerzwaag. Op onze geitenboerderij worden ca 22 geiten dagelijks gemolken. En van deze melk worden dan ook de kazen gemaakt die u via onze webshop en op het Oogstfeest Meppen kun bestellen/kopen. Wij streven ernaar om (h)eerlijke geitenkaas te maken. Omdat over smaak niet te twisten valt hebben we ervoor gezorgd dat er voor iedereen wat wil is. Zit uw smaak er niet tussen? Laat het ons weten, wij staan altijd open voor suggesties.
Kijk voor meer informatie op de website:
www.geitenkaaskopen.nl of www.desweachgeiten.nl

Note van de organisatie: dit is werkelijk de lekkerste geitenkaas die u ooit heeft geproefd!

Mudz vlechtwerk

MUDZ vlechtwerk is een kleine mandenmakerij in het buitengebied van Dalen. Hier worden op ambachtelijke wijze manden gevlochten van wilgenteen.

Bij  de werkplaats  is een griend (wilgenveldje) in aanbouw voor eigen materiaalvoorziening. Hierdoor is het mogelijk het gehele proces van plant tot mand in eigen hand te hebben. Op en top duurzaam !

Tijdens het oogstfeest wordt een demonstratie mand vlechten gegeven en kun je in een mini workshop zelf een klein vlechtwerkje maken. Zie hier voor meer informatie. Website www.mudz.nl

 

Wijnhoeve Runa

Biologische wijnen van onze Drentse wijngaard

In het parkachtige landschap van 2,5 ha zijn een drietal wijnpercelen gecreëerd  die gezamenlijk een totale oppervlakte hebben van 1 ha waarop een 4 tal druivenrassen zijn aangeplant, t.w. de Solaris, de Souvignier Gris, de Muscaris en de Cabernet Cantor.  De laatst genoemde is een rode druif, waarvan ook een rosé gemaakt wordt.
Kom op het Oogstfeest bij ons proeven! Wij vertellen u graag meer over onze passie.

De Wolster

De Wolster pure, eerlijke en heerlijke kleding voor jong en oud! Wollen kleding, 100% biologische kleding, en kleding uit natuurlijke en biologische materialen. Fairtrade!

 

Slagerij Hofman-Ofjeworstlust

Met liefde en passie maken wij onze heerlijke worsten in diverse smaken. Droge worst in diverse smaken (kruidnagel, peper, knoflook, tik-aan worst) boerenleverworst op ambachtelijke wijze gemaakt met vlees uit de regio. Uiteraard mag je hier gratis proeven!

Ofjeworstlust…de lekkerste vind je hier!

 DE MOLKEREI AMBACHTELIJKE FRIESE GEITENKAAS

Haar liefde voor de geit en haar passie voor smaak én streek zijn elke dag
drijfveren voor Els Hartog om de beste, ambachtelijke kwaliteit Friese geitenkaas te maken. Na pasteurisatie wordt er stremsel toegevoegd. De vaste bestanddelen (wrongel) worden met de hand in een kaasvorm geschept. Die vorm wordt minimaal twee keer gekeerd, ook weer met de hand. Hierdoor ontstaat de bijzondere structuur, heel anders dan geperste kaas. De geitenkaas krijgt bij De Molkerei drie dagen de tijd om te rijpen en op smaak te komen. Vervolgens worden er groene kruiden of ander smaakmakers toegevoegd. De kaas wordt zorgvuldig verpakt in glazen potten onder 100% zuivere zonnebloemolie en is heerlijk in bijvoorbeeld salades of op een broodje, maar
hij is ook een leuke aanvulling op de borrelplank.

 Schoonoordse Bessen

Schoonoordse bessen is een kleinschalige zachtfruitkwekerij , midden in Schoonoord , Drenthe.
Wij kweken hier diverse bessensoorten waar wij jams , maar vooral sappen van maken.
Onze sappen , bevatten zeer veel antioxidanten en zijn daar door zeer geschikt om uw weerstand te verhogen tegen griep of na een zware ziekte een gezonde boost te krijgen.
Dit alles doen wij op een ambachtelijke manier , zodat er ook weinig wordt verspild.

Henk Askes met zijn schaafijs.
Een tropische lekkernij van geschaafd ijs, overgoten met siropen in verschillende smaken

 

 

  

 

‘t Rietstee

‘t Rietstee staat met diverse tuindecoraties: deurbellen/deurkloppers/windspelletjes en zelfgemaakte decoraties van hooi/stro /takken en mos en ook zelfgemaakte regenmeters.

Kijk voor meer informatie eens op hun website www.rietstee.nl en met name naar de afdeling marktfoto’s.

Kuenen Food met Boerenpatat!

Angelique en Peter staan met hun mobiele kraam op het Oogstfeest Meppen met Boerenpatat, Boerenhamburg en Boerenbal.

 

 

De Borrelworst

Luxe buitenlandse worsten van Joan en Dorrien.

Wij importeren zelf rechtstreeks vanuit Frankrijk onze heerlijke Franse worsten. Ca 23 soorten! Kom lekker proeven bij ons aan de kraam.

www.deborrelworst.nl

 

Hallo ik ben Margriet Onrust, ik maak sieraden van mooie kralen en/of echt leer.
Ik vind het erg leuk om mijn creativiteit in mijn sieraden te stoppen en haal mijn inspiratie uit alles km mij heen. Door soms net een ander kraaltje te gebruiken of dat ene stukje leer, kan een pittig of lief accentje de uitstraling van het sieraad zo veranderen.
Voor mij is het belangrijk dat ik iemand blij kan maken met een sieraad dat bij diegene past.

Design Kleden

Onze prachtige, geweven kleden, onderscheiden zich van de meeste andere kleden door een warme uitstraling en hun authentieke karakter. Onze kleden zijn gemaakt van katoen en van wol. Dus van 100 % natuurlijke materialen. (Alleen zaterdag aanwezig)

 

 

 

 

 

 

 

EXTRA: EETBARE PADDENSTOELEN EVENEMENT

Bij de theetuin en tegen het bos aan komt een (eetbare) paddenstoelen evenement. Er zullen excursies gegeven worden door Gerard Koopmanschap, kraampjes met paddenstoelen staan, alles over paddenstoelen zelf kweken kan je hier vinden en nog veel meer. Het wordt één grote paddenstoelen happening. Ook zijn er diverse buitenkeukens waar met paddenstoelen gekookt gaat worden en strobalen om op te zitten. Paddenstoelen proeven, iets drinken en gezellig elkaar ontmoeten en van alles te weten komen over paddenstoelen. Excursies wildplukken vertrekken ook hiervandaan. Zodra er meer bekend is plaatsen wij dat hier en op @oogstfeestmeppen.nl zodat je je op kan geven. Wacht daar dan niet te lang mee want wij verwachten dat deze excursies snel volgeboekt zijn. Binnenkort volgt meer nieuw hierover.

 

 

 

 

 

 

Gerard Koopmanschap Eetbare Paddenstoelen excursie

Ik houd me reeds een jaar of vijfentwintig bezig met paddenstoelen. Aanvankelijk alleen vanuit een culinaire interesse, maar ik ben me in de loop der jaren steeds serieuzer in dit onderwerp gaan verdiepen. Zo houd ik me inmiddels ook bezig met onderzoek en ben ik sinds dit jaar bestuurslid van de Nederlandse Mycologische Vereniging.

Ik geef workshops in Nederland en België over eetbare paddenstoelen en ik organiseer jaarlijks ook een paddenstoelen en truffelreis naar Griekenland. Tijdens mijn workshops ligt de nadruk op educatie. Ik leer je niet alleen hoe je de betreffende soorten kunt herkennen, maar ik leer je ook hoe je het landschap leest waardoor je ook heel gericht naar specifieke soorten op zoek kunt gaan.

Wil je meer weten over mijn activiteiten neem dan eens een kijkje op www.tabledamis.nl

 

Paddenstoelengerechten van de buitenkeuken koks

Melle Gerlofs. Samen met nog ca 3 andere koks kookt Melle Gerlofs de sterren van de hemel in 1 van onze buitenkeukens. Zij zullen de lekkerste paddenstoelen hapjes/gerechten maken die u gratis kunt proeven.

Melle “Ik ben een fanatiek hobbykok en kook zoveel mogelijk met kakelverse ingrediënten.
Koken op buitenevenementen, oogstfeesten en markten vind ik superleuk, er wordt namelijk veel van mijn creativiteit en aanpassingsvermogen gevraagd om eenvoudige maar smakelijke hapjes en gerechten te bereiden. Al het eetbare uit de natuur, maar voornamelijk paddenstoelen hebben mijn passie.

Ik laat je graag smaken ervaren en geef je ook tips om thuis iets lekkers te kunnen bereiden.”