OOGSTFEEST DEELNEMERS 2019

Zaterdag 21 & zondag 22 september 2019

 

Pompoenen en kalebassen van de boerderij van de fam. Eising in Sleen.

In mei worden de eerste voor-geplante pompoenplanten in de volle grond geplaatst. Een grote variëteit aan pompoenen en kalebassen krijgen alle ruimte om te groeien. Eind augustus, begin september zijn de eerste vruchten rijp voor de oogst. Een prachtig moment, waar we het hele jaar naar uitzien. Graag wil ik ze op de oogstmarkt aan u tentoonstellen en verkopen. Bijzonder is het grote assortiment eetbare pompoenen. Voor de liefhebbers hebben we op het Oogstfeest Meppen een workshop Halloween pompoenen om uit te hollen.

 

Excursie Wildplukken met Leah Groeneweg en Tim Horneman

Inclusief workshop koken op het kampvuur met eetbare wilde planten

Ga samen met Tim Horneman en Leah Groeneweg van “In het Wilde weg” op pad. Je leert eetbare wilde planten kennen en bereiden. We maken een korte wandeling rondom Meppen, gaan eetbare planten zoeken en plukken. Daarna bereiden we gezamenlijk lekkere vegetarische gerechten op het kampvuur. Onder andere wildpluksoep, bannockbrood en wilde kruidenspreads.

Datum: zaterdag 21 september om 13.00 uur

Deelname € 27,50 per persoon

Wil je verzekerd zijn van een plek? Geef je dan vooraf op bij Leah Groeneweg, tel. nr. 0614136734 of info@inhetwildeweg.nl.

 

Leemansmolen Meel

Bij de Leemansmolen uit Vriezenveen je aan het juiste adres voor onder andere pannenkoekenmeel, broodbak mixen, basismeel voor de meer ervaren thuisbakker, diverse bakmixen, verschillende pap- en ontbijtproducten en leuke cadeau artikelen in elke gewenste prijsklasse.

Bij ons kunt u op de kraam stukjes cake, kruidkoek, brownie e.d. proeven.

 

Workshop wecken, inmaken, ontsappen en andere leuke mogelijkheden.

Het op een (h)eerlijke manier lang houdbaar en duurzaam maken van voeding is mijn passie die ik graag met u wil delen via workshops. Het is een hele leuke bezigheid die gezond, lekker en voordelig is.
Heb je een moestuin waar meer uit komt dan je eten kunt dan is dit de oplossing. Kan gewoon in de kast bewaard worden dus gebruikt geen extra energie. Hoe mooi kan het zijn, je eigen gekweekte producten duurzaam bewaren. Op de markt laat ik zien wat er zoal geweckt kan worden.
Bent u geïnteresseerd? Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar meulemanmaria@gmail.com

 

Vlees en zoogkoeienbedrijf De TIL

Vleesveebedrijf/Vleesverkoop De Til adopteert Belgische Wit Blauwe kalveren van 2 melkveehouders, zodat deze niet in de kalf mesterijen terecht komen en tijd van leven hebben. Ook krijgen we soms te lichte of gehandicapte kalfjes van andere melkveehouders. Dit is bij ons geen probleem. Alle stiertjes worden onder verdoving gecastreerd en onthoornd, dit wordt gedaan door de veearts en zijn dan os. Dit doen wij, omdat zij dan gewoon bij elkaar kunnen blijven en in grotere groepen naar buiten kunnen als het weer het toe laat. Dit geeft heel lekker vlees wat niet beïnvloed wordt door testosteron (mannelijk geslachtshormoon). Normaal worden deze kalveren niet ouder dan 8 tot 12 maanden en komen niet buiten. De kalfjes die bij ons komen, gaan 2 seizoenen naar buiten en mogen langzaam groeien (geen plofrund) en worden geslacht rond hun derde levensjaar. Onze dieren krijgen geen soja, geen vee-brok en geen preventieve antibiotica. Wel krijgen ze volop mineralen waar ze naar behoefte aan kunnen likken. Wij zijn grondgebonden, CO2 neutraal, circulaire (recycle) boeren en alle mest komt terug op eigen land en verbouwen dit jaar 100 % gras. Dit alles voor onze runderen. Ook produceren wij hooi en kuilvoer voor onze kalveren. Wij gebruiken geen kunstmest. De meeste ossen worden door ons zelf naar slachter Kosse en Co in Ommen gebracht en dit veroorzaakt geen stress. Ook gaan ze altijd minimaal met z’n tweeën. Wij verkopen ons rundvlees vanuit huis en vandaag ook op het oogstfeest Meppen. Ook kunt u onze befaamde warme gehaktballen kopen. Alleen op zondag aanwezig.

 

Boerderij winkel ‘t Zwien – Scharrelvarkens –  Bonte Bentheimers en hun vlees

Bij ons worden Bonte Bentheimer biggen geboren die u als ze klein zijn ook kunt knuffelen. Onze varkens hebben een heel goed leven want lopen altijd buiten in het land. Ze worden geslacht als ze een jaar oud zijn.  Alle zorg van begin tot eind doen we zelf. Ons vlees is gegarandeerd antibiotica vrij. Het vlees verkopen we ook in onze eigen boerderij winkel t`Zwien.

 

Stoelen matten

Demonstratie stoelen matten. De stoelen die hier gemat worden werden vroeger voor de rijkere mensen gemaakt. Deze stoelen worden gevlochten.
Zij stonden in de salon.  Deze stoelen waren mooier dan biezen het was ook duurder, want het materiaal kwam uit Indonesië
De armere mensen hadden dan ook biezen stoelen. Dat materiaal kwam uit Nederland

 

Schilderen op veren door Bettina Regeling-Cabrera.
Beschilderde veren. Altijd sta ik open voor nieuwe technieken en materialen. Met deze liefde voor het schilderen en nieuwsgierig naar nieuwe uitdagingen ben ik tot deze bijzondere vorm van kunst gekomen: “Schilderen op veren”. Het geheim van de beschilderde veren is: “geduld hebben”. De veren zijn niet voorbereid of geplakt. Met een heel dunne penseel wordt de verf op de veer “gezet” , want drukken en tekenen met een potlood is niet mogelijk, dan gaan de veren uit elkaar. Daarom ben ik veel uren aan het werk om zo een kleine afbeelding op een veer te schilderen. Tussen 10 en 48 uur.
Mijn inspiratie komt uit de natuur, de leuke verhalen, de positivisme want ik zeg altijd “er is al voldoende negativisme in de wereld en daarom wil ik dat mijn kunst een oase van blijheid en positivisme kan zijn voor de mensen die er na kijken”.

 

Vlas spinnen – Oude ambachten
Het vlas is een eeuwenoud gewas en levert ons naast heel veel andere zaken, ook het linnen. En de bewerkingen die het vlas nodig heeft om tot een linnen draad te komen, laat ik zien op de markt. Het vlas wordt gebraakt, dit is er voor om het stro uit de stengel te verwijderen.
Na het braken gaat het vlas op de zwingelplank. Met de zwingelspaan bewerk je de bos vlas waardoor de korte vezels en strootjes e.d. er af vallen.
Daarna moet het vlas over verschillende hekels worden gehaald. Het hekelen is ervoor om het vlas zo fijn te kammen dat ik het mooi kan spinnen. Ik begin met een grove hekel en werk toe naar hoe langer hoe fijnere hekels. Bij een grove hekel staan de pinnen een eindje uit elkaar en hoe fijner de hekel hoe dichter de pinnen bij elkaar staan.
Wanneer het vlas genoeg gehekeld is, maak ik een zogenaamd vlasrokken die ik op het spinnewiel kan zetten en daaruit een draad kan spinnen op het vlasspinnewiel. Op dat moment heet het Linnen.
Van vlas tot linnen zijn maar een paar woorden, maar doordat het zoveel bewerking nodig heeft is het een hele lange weg. Vlas is een eenjarig gewas en het bloeit blauw of wit. Zo rond de 100 ste dag van het jaar zaait de boer het vlaszaad op zijn land. Ongeveer half juni begint het vlas te bloeien met witte of blauwe bloempjes. De bloempjes van de vlasbloem bloeien maar een dag. Omdat er veel bloempjes aan een vlasstengel zitten, bloeit een heel vlasveld toch wel een paar weken. Als het vlas rijp is, worden de planten met de hand uit de grond getrokken; 4 tot 6 handenvol worden dan samen tot 1 schoof gebonden en op het land gezet om na te rijpen en te drogen.
Daarna wordt het vlas gerepeld. Het repelen zorgt ervoor dat de zaaddoosjes van de stengel verwijderd worden. De zaaddoosjes worden later gedorst en in de oliemolen verwerkt tot lijnolie. Na het olie slaan blijven de lijn- of veekoeken over. Het bolkaf (omhulsel van de zaadjes) wordt aan de paarden gevoerd. Na het repelen wordt het vlas gedauwgeroot. Het vlas wordt op het land gelegd en de natuur zorgt ervoor dat de vlasvezels van de houtachtige kern van de stengel gescheiden kunnen worden..

Als het vlas genoeg geroot is, wordt het te drogen gezet en later opgeslagen om in de wintertijd verder verwerkt te worden. Om de houtachtige pijp uit de vlasstengel te verwijderen, moet het vlas worden gebraakt. Met de vlasbraak worden de houtdelen van de stengel gebroken. Deze gebroken houtdelen noemt men scheven of lemen. De vlasvezels die overblijven zijn zo buigzaam dat deze niet breken.Tijdens het braken is al veel van de houtachtige pijp uit de stengel verdwenen. Om de laatste houtdeeltjes en de korte vezels te verwijderen wordt het vlas over de zwingelplank gelegd en slaat men met een zwingelspaan over de vlasbundel. Het afval bij het zwingelen zijn hele korte vezels en die worden klodden genoemd. Dit afval wordt o.a. gebruikt als voor vulling van meubelen of om touw van te spinnen.Om de vlasvezels goed te kunnen verwerken wordt het daarna gehekeld. Men begint met een grove hekel en door daarna telkens een fijnere hekel te gebruiken worden de vezels bewerkt tot een vlaslint als eindproduct voor het maken van linnen. Door het hekelen worden de vlasvezels als het ware heel fijn gekamd.
Het vlaslint wordt daarna op een spinnewiel tot een draad gesponnen en vanaf dat moment heet het linnen. De linnen garens worden op een weefgetouw tot een doek geweven en daarna gewassen, gebleekt en mooi opgerold in het kabinet gelegd. Ondertussen zijn de maanden verstreken en is het eind maart geworden en kan het hele proces van vlas tot linnen opnieuw beginnen.

 

Ga mee op eetbare paddenstoelen excursie tijdens het Oogstfeest Meppen?

Misschien kan je je het nog herinneren. In 2017 tijden het Oogstfeest Meppen ging er vanaf het horecaplein een eetbare paddenstoelen excursie o.l.v. Roberte Savelberg (bekende paddenstoelenkenner) een excursie naar het nabijgelegen bos. Ze kwamen met allerlei paddenstoelen terug die gezamelijk bereid en opgegeten werden. In 2019 gaat Roberto op zondag 22 september 2019 weer met u het bos in. Wel is het belangrijk u van tevoren op te geven want er zijn maar een beperkt aantal deelnemers mogelijk. Kijk hier voor meer gegevens. U kunt zich alvast opgeven bij Roberto op robertosavelberg@hotmail.com

 

De Hexenketel

De Hexenketel producten van bijzonder fruit, zaden en bloemen. Denk aan siroop van berenklauw, berberis en magnolia. Snoep van sierkwee en mispel, gelei van seringen, berkenblad en kornoelje, azijn van japanse duizendknoop en springbalsemien.

 

Gea Schepers

Gea Schepers staat op het Oogstfeest Meppen met eigen gemaakte Pindarotsjes, roomtruffels, chocoladebrokken,ouderwets snoepgoed.

 

 

Marian’s Seizoenslekkernijen

Ik maak mijn eigen producten voor in de keuken te gebruiken met de ingredienten van het seizoen. Deze haal ik zoveel mogelijk uit de directe omgeving en mijn eigen moestuin.

Eigen gemaakte seizoensproducten voor in de keuken te gebruiken. Voor het oogstfeest heb ik o.a. bloemenazijn, rozemarijnzout, passata, chiliolie, ingemaakte komkommer, courgette, radijs en druiven, pulled pork rub en kersen op brandewijn.

 

Hortensia  Krans Workshop

Onder leiding van Ellen Bakker  kan je een krans maken van je eigen hortensia’s.
Neem je “uitgebloeide” hortensia bloemen uit eigen tuin mee. Samen gaan we daar een prachtige krans van maken, waar je heel lang plezier van kan hebben. Wil je niet meedoen aan de workshop maar heb je wel uitgebloeide hortensia’s over dan kan je delen inleveren in onze kraam. De deelnemers zullen er blij mee zijn.

Je hoeft je niet van te voren op te geven. Ieder heel uur start de workshop. Max 10 deelnemers.
Kosten € 9,50 voor de workshop, inclusief materiaal exclusief hortensia’s.

 

Caatjes Lekkernijen

Caatjes Lekkernijen maakt zalige tapenades van o.a. walnoten, shiitake of olijven. Haar specialiteit is Caatjes Tapenade. Deze is onweerstaanbaar, maar komt u gerust proeven. Ook de spread van gember, citroen en sinaasappel is niet te versmaden. Uiteraard maakt Caatje alles zelf zonder toevoegingen. Puur Natuur !

 

Schoonoordse Bessen

Schoonoordse bessen is een kleinschalige zachtfruitkwekerij , midden in Schoonoord , Drenthe.
Wij kweken hier diverse bessensoorten waar wij jams , maar vooral sappen van maken.
Onze sappen , bevatten zeer veel antioxidanten en zijn daar door zeer geschikt om uw weerstand te verhogen tegen griep of na een zware ziekte een gezonde boost te krijgen.
Dit alles doen wij op een ambachtelijke manier , zodat er ook weinig wordt verspild.

 

Warenhuis Wassen

Warenhuis Wassen is een warenhuis die zich onder andere richt op een breed, kwalitatief goed en verantwoord assortiment producten voor onder andere koken en bakken. Daarnaast bieden wij een biologisch assortiment voedsel uit de Ekoplaza collectie. Tijdens het oogstfeest zullen wij het gehele assortiment weckproducten aanbieden en daarnaast tonen wij onze Biologische sappen, jammen, stropen en theeën.

 

Mudz vlechtwerk

MUDZ vlechtwerk is een kleine mandenmakerij in het buitengebied van Dalen. Hier worden op ambachtelijke wijze manden gevlochten van wilgenteen.

Bij  de werkplaats  is een griend (wilgenveldje) in aanbouw voor eigen materiaalvoorziening. Hierdoor is het mogelijk het gehele proces van plant tot mand in eigen hand te hebben. Op en top duurzaam !

Tijdens het oogstfeest wordt een demonstratie mand vlechten gegeven en kun je in een mini workshop zelf een klein vlechtwerkje maken. Zie hier voor meer informatie. Website www.mudz.nl

 

Fries Aardewerk

Hallo mijn naam is johannes.

Ik ben tegeltjes schilder; dat gebeurt op dezelfde manier als bij Makkumer aardewerk.

Je slaat met een zakje houtskool op een sjabloon om  een voorbeeld op een tegeltje te krijgen en daarna verven en invullen en dan de oven in op 1040 graden bakken.

 

 

Demo en verkoop Kniepertjes bakken door Bertha Koert

Deelneemster Bertha Koert bakt kniepertjes. Bertha Koert bakt ter plekke de echte Drentse Kniepertjes. Volgens de streekgebonden traditie zijn de wafeltjes in december plat om als kniepertje gepresenteerd te worden, en worden ze vanaf nieuwjaarsdag als nieuwjaarsrolletje (of rolletje of rollechie(n)) gepresenteerd. De gedachte hierachter is dat in december het oude jaar zich volledig heeft ontvouwen: op nieuwjaarsdag symboliseert het rolletje het onbekende nieuwe jaar. De platte versie wordt vooral in Drenthe gemaakt. Kom bij Bertha kijken en uiteraard kunt u gratis proeven.

De platte koekjes kennen een andere receptuur dan de rolletjes. Beide worden in eenzelfde wafelijzer bereid. Het koekjesbeslag is een soort deeg. Dit wordt in kleine bolletjes gerold die vervolgens in het ijzer geplaatst worden. Na enkele minuten is het wafeltje gaar en kan het uit het ijzer verwijderd worden om af te koelen en plat gegeten te worden.
Rolletjes worden gemaakt van een vloeibaar beslag dat in het ijzer wordt geschonken. Na enkele seconden wordt het uit het ijzer gehaald en vlug rond een houten stokje opgerold tot een rolletje. Eenmaal afgekoeld kan het desgewenst opgevuld worden met slagroom.

 

Midwinterhoorn maken – Oude Ambachten
De midwinterhoorn is een houten hoorn die in het oostelijke deel van Nederland gedurende de adventtijd wordt bespeeld. De hoorn wordt gemaakt van een boom:   berk, wilg of  els waarvan de stam op natuurlijke wijze is gebogen aan het dikke eind.
De stam wordt afgezaagd op een lengte van 1.20 tot 1.50 m . Daarna wordt de schors eraf gehaald en dan moet de stam ongeveer 1 jaar rustig drogen. Na een jaar wordt het hout overlangs in twee delen gezaagd welke worden uitgehold tot er een wanddikte van 7 tot 8  mm. overblijft .
Wanneer de binnenkant helemaal glad geschuurd is en gelakt, worden de twee delen weer precies op elkaar gelijmd. Daarna kan de hoorn aan de buitenkant gelakt worden en worden de sierbanden aangebracht. Het mondstuk van de midwinterhoorn, de “happe” genaamd wordt gemaakt van vlierhout.
Het maken van een midwinterhoorn kost ongeveer 40 uur. Het melancholieke geluid verschilt per hoorn, afhankelijk van wanddikte, lengte en happe.
De draagwijdte van het geluid is bij helder winterweer ongeveer 6 kilometer.
Er zijn verschillende meningen over de herkomst c.q. het gebruik van de midwinterhoorn, bijv.
–    Het verdrijven van angst voor de winterse duisternis en de boze geesten.
–    Waarschuwen bij onraad, stropers voor koddebeiers, of onderduikers voor de Duitsers.
–    Het roepen om hulp bij de boerderijen.
–    Aankondigen van de geboorte van het Christuskind.
Hoe het ook zij:
De midwinterhoorn kan zich verheugen op een stijgende belangstelling en in de Adventtijd zult u dan ook regelmatig het klagende geluid van de hoorn over de velden kunnen horen.

 

Op zondag een uurtje struinen door de Mepperdennen en de Palms met Anke Kamman

Uitgeslenterd langs de vele kraampjes en activiteiten tijdens het Oogstfeest?
Van 15.00 – 16.00  even de benen strekken en over kleine paadjes door bos en langs jeneverbes een rondje-om-Meppen lopen.
Zomaar voor de lol. Zomaar gratis en voor niets. Zomaar….voor de gezelligheid.
Verzamelen op het ‘oogstplein’. Opgeven vooraf is niet nodig, we zien wel wie er mee gaat.
En was je nog niet uitgekeken op de markt, dan heb je na terugkomst nog een uurtje de tijd om de rest van de markt te bekijken.
Welkom!

  

 Hobbywijnmakerij InDeLorem

Hobby wijnmakerij InDeLorem zal op 21 & 22 september op de Oude Brink 1 haar deuren open zetten. Alles wat je wilt weten over zelf wijnen maken kan je hier te weten komen. InDeLorem verkoopt geen wijn maar laat wel proeven. 

 
InDeLorem maakt appelwijn, vlierbessenwijn, (kwee)perenwijn,druivenwijn en meer.

Wil je proeven? Dat kan! Kom gezellig kijken in onze wijnmakerij en drink een glaasje mee.

 

Twientiesveen bakt ze buin! Pannenkoeken wel te verstaan 🙂

In 1957 werd Twientiesveen opgericht als IJsvereniging in Meppen. Na het samengaan Met Avond Sport Meppen heeft Twientiesveen zich ontpopt als een vereniging die vele activiteiten organiseert  voor de Meppernaren.

Twientiesveen bakt op het Oogstfeest Meppen de lekkerste pannenkoeken. Als u hier voorbij loopt kunt u de heerlijke lucht waarschijnlijk niet weerstaan. Neem even tijd en kom gezellig een pannenkoek bij ons eten en wat drinken.

 

Goastokken snijden demonstratie

Goastokken werden vroeger gebruikt om mensen uit te nodigen voor de bruiloft.
De naaste buren gingen naar de mensen die uitgenodigd werden.
De mannen waren mooi versiert en hun stokken ook met bloemen.  Bij de mensen vertelden ze een gedicht over wat ze te eten en te drinken kregen en dan werden ze naar binnen genodigd. Daar kregen ze een borrel of meer.
Meestal hadden ze de stok de terugreis ook wel nodig. 😉

 

 

Sweach Geiten

Onze geitenboerderij is gevestigd in het Friese dorp Kollumerzwaag. Op onze geitenboerderij worden ca 22 geiten dagelijks gemolken. En van deze melk worden dan ook de kazen gemaakt die u via onze webshop en op het Oogstfeest Meppen kun bestellen/kopen. Wij streven ernaar om (h)eerlijke geitenkaas te maken. Omdat over smaak niet te twisten valt hebben we ervoor gezorgd dat er voor iedereen wat wil is. Zit uw smaak er niet tussen? Laat het ons weten, wij staan altijd open voor suggesties.
Kijk voor meer informatie op de website:
www.geitenkaaskopen.nl of www.desweachgeiten.nl

Note van de organisatie: dit is werkelijk de lekkerste geitenkaas die u ooit heeft geproefd!

  

Mosterd maken – Oude ambachten

Mijn naam is Diny Steenbergen, geboren in 1946 te Emmen.
Ik hou me bezig met op de ouderwetse manier van mosterd maken, zoals dat vroeger thuis werd gedaan.
Mosterdzaad is afkomstig van de mosterdplant en deze zaden worden met azijn te weken gezet en daarna met een ijzeren bal van ca. 2 a 3 kilogram al draaiende geplet in een houten kom.
Ik doe mijn werk in de Sallandse klederdracht en zit het liefst voor of naast de kraam zodat het publiek het goed kan zien.

  

De Drentsewei

Na een ondanks de regen succesvolle deelname aan het Oogstfeest 2018 zijn wij in 2019 weer van de partij! We verkopen ambachtelijke broodjes hamburger van puur rundvlees van eigen erf , vol van smaak , ambachtelijk huisgemaakt , maar ook weer malse sate van de varkenshaas! Tevens bieden we onze eigen gemaakte droge worst en zeeuws spek aan en dit alles kunt u natuurlijk ook proeven. Ook kunt u uit onze vriezer vele soorten (h)eerlijk vlees kopen! Onze Limousine en blonde ‘d Aquitaine koeien lopen bijna het hele jaar tevreden te grazen in de Drentse wei bij ons huis. De kalfjes lopen gezellig mee in de kudde, genieten van het verse gras en drinken bij moeders. Ze zijn tevreden en dat proef je terug in het vlees. Onze varkens krijgen ruimte en tijd om te groeien. Op vrijdag is onze boerderijwinkel  geopend van 9-19 uur en daarbuiten op afspraak. Ook op onze website kunt u vlees bestellen in de webshop, we versturen het zelfs door het hele land!
Voor meer informatie ….kijk op www.dedrentsewei.nl of like de facebook pagina

 

 Imkers uit Meppen.

Ook dit jaar komen de imkers van Meppen en Mantinge het oogstfeest opleuken. Wij staan er met honing en honingproducten.  De honing is te proeven en tevens kun je uitleg krijgen over het houden van bijen. Verder zullen er oude imkermaterialen aanwezig zijn uit de vorige eeuw.
Wil je meer informatie over drachtplanten en bloemzaden, ook hierover kun je info krijgen.

 

De Hutte-Cosmetics is een bedrijf wat bad – en douche producten en een 40 tal interieurgeuren maakt.
Wij zijn gevestigd in Zuidwolde Drenthe . Ons bedrijf is zo bijzonder, buiten dat wij zoveel mogelijk natuurlijke grondstoffen gebruiken, maken wij een groot aantal van onze producten in het dialect.

Wij willen ons duidelijk onderscheiden van anderen door het gebruik van natuurlijke grondstoffen in een authentieke verpakking én een origineel etiket!

Kom, kijk, ruik en laat je informeren over de producten!

  

Touwslaan – Oude Ambachten

Mijn naam is Jans Steenbergen, ik ben in 1940 geboren in Noordbarge bij Emmen.
Sinds tien jaar oefen ik het oude ambacht van touwslager uit op braderieën en markten.
Ik maak allerlei soorten touw van o.a. vlas, sisal, jute en kunststoffen.
Mijn hoofdproducten zijn springtouwen van ca. 2 meter en lange springtouwen van ongeveer 5 meter.
Daarnaast maak ik nog hondenriemen en koetouwen.

  

Wijnhoeve Runa

In het parkachtige landschap van 2,5 ha zijn een drietal wijnpercelen gecreëerd  die gezamenlijk een totale oppervlakte hebben van 1 ha waarop een 4 tal druivenrassen zijn aangeplant, t.w. de Solaris, de Souvignier Gris, de Muscaris en de Cabernet Cantor.  De laatst genoemde is een rode druif, waarvan ook een rosé gemaakt wordt.
Kom op het Oogstfeest bij ons proeven! Wij vertellen u graag meer over onze passie.

 

De Borrelworst

Luxe buitenlandse worsten van Joan en Dorrien.

Kom hun lekkere Franse en Spaanse worsten proeven! www.deborrelworst.nl

De Borrelworst

 

Stichting Lucht voor Prespa

Stichting Lucht voor Prespa is sinds 1992 actief. We ondernemen allerlei activiteiten, zoals op speciale markten staan en presentaties geven,  om geld in te zamelen waarmee we nieuwe medicijnen kunnen kopen voor patiënten van een hart- en longkliniek in de landstreek Prespa in Noord Macedonië.
Indien u geïnteresseerd bent of meer informatie wilt over onze Stichting, kijk dan op onze website: www.luchtvoorprespa.nl. Hier kunt u ook foto’s zien. Op het Oogstfeest Meppen staan wij met Macedonische wijn, Macedonische sieraden, Macedonische appelcake / appeltaart, aardewerk uit Macedonië, zelfgemaakte kaarten.

 

  EAST END HOEVE

Eerlijke Jam en home made producten.

Alles biologisch en uit eigen
teelt.

 

Monsieur en Madame Siroop

Ook zo’n fan van een glas koude limonadesiroop? Monsieur en Madame Siroop wel! Rechtstreeeks uit de Bourgogne, het groene hart van Frankijk, halen wij de lekkerste siropen naar Nederland. Flessen boordevol siroop vol vruchtensap om limonade mee te maken zoals die hoort te smaken: naar fruit! En in heel veel verschillende smaken. Kom je zaterdag 22 september bij ons langs om te proeven en te genieten?
Iedereen is van harte welkom! Wij staan alleen zaterdag op de Oogstmarkt.

  

Nonas – Ambachtelijk schepijs uit Meppen
Voor een smaakvol en eerlijk ijsje moet je bij Nonas zijn. Wij maken al een aantal jaren heerlijk ambachtelijk schepijs in Meppen zelf, met verse boerenmelk en pure ingrediënten. In mei dit jaar openen we zelfs een eigen ijssalon in dit prachtige dorp. Ook op het oogstfeest kan Nonas dus niet missen.
Voor meer informatie neem een kijkje op www.nonasschepijs.nl of op onze Facebook pagina.

  

 

Irene Driehuis – A pinch of…

A pinch of… verkoopt kruiden en specerijenmixen, BBQ rubs en mixen voor pekelen en inleggen. De mixen zijn zelf samengesteld en zonder toevoegingen als zout of suiker.
Daarnaast worden zelfgemaakte fermenten (denk aan bijvoorbeeld zuurkool)  jams en vruchtenlikeuren aangeboden. Samengesteld uit eigen oogst.
Naast deze producten geeft A pinch of ook workshops in fermenteren en inmaken.

 

Pie’s on Tour

Proef ook de (h)eerlijke ambachtelijke gemaakte Engelse pie’s van Pie’s on Tour tijdens het Oogstfeest. Een Pie kun je eten als snack of als aanvulling op de maaltijd, bijvoorbeeld heerlijk met een vers gemaakte soep of salade. Alle pie’s zijn zonder smaak- of conserveringsmiddelen.

  

Slagerij Hofman-Ofjeworstlust

Met liefde en passie maken wij onze heerlijke worsten in diverse smaken. Droge worst in diverse smaken (kruidnagel, peper, knoflook, tik-aan worst) boerenleverworst op ambachtelijke wijze gemaakt met vlees uit de regio. Uiteraard mag je hier gratis proeven!

 

Boerderijwinkel Zuring

In onze kraam kun je biologische kaasjes van Justa en  droge worst proeven. Daarnaast hebben we vruchtensappen van DrentsGoed bij ons (ook eerst even proeven, natuurlijk) en een groot assortiment emaille keukenspullen uit grootmoeders tijd.

 

 

Ingrids Home Bakery   

Voor mensen die een koolhydraat arm eetpatroon hebben vanwege bijvoorbeeld suikerziekte, kunnen bij mij  genieten zonder dat de suikerspiegel gelijk omhoog schiet.
Daarbij heb ik ook voor de mensen met een gluten allergie verschillende glutenvrije producten te koop.
Zo kan u denken aan brood, koeken en gebak en dat allemaal voor een mooie prijs.

 

Hennie Habing en Hennie Ziengs

Op zaterdag bij onze kraam bloemstukken te koop van natuurlijke materialen uit eigen omgeving zoals bessen, pompoenen, lampionnen, hortensia s, oa. gemaakt op berkentakken, schors en hout, ook eikenkransen te koop. Alleen op zaterdag aanwezig.

 

 

Eversdal

Eversdal, het Veluws theehuis op Wielen schenkt de lekkerste koffie en de mooiste theeën. Wij bieden keus aan 60 soorten thee die ook mee naar huis genomen kunnen worden. Op zoek naar die leuke theepot of een leuk kado, ook dat kan bij Eversdal, wij pakken alles voor u in! Tot Ziens in Meppen!

 

Brandhof Bijzonder Brood 

Met onze mobiele houtgestookte oven bakt Brandhof Bijzonder Brood het lekkerste verse brood voor u op een ambachtelijke manier, net als vroeger. Naast een boerenwit, een meergranen bruin en heerlijk krenten/rozijnen brood, bakken wij ook heerlijk stokbrood in verschillende smaken. Kortom voor een ieder wat wils.
Bezoek onze in sfeer aangeklede kraam en geniet van een plak vers krenten/rozijnen brood. Neem plaats in onze Toen=Hier plattelandsstrandstoel en rust even uit.
Wij verwelkomen u graag weer bij onze oven.
Lolke en Marjan

 

Stichting Ezelwelzijn

Stichting Ezelwelzijn heeft als doel het opvangen van ezels en het geven van advies en hulp aan ezeleigenaren.
De Stichting helpen bij het aanschaffen of afstand doen van de ezel.
De stichting vangt ezels op die, om welke reden dan ook, niet langer door de eigenaar verzorgd kunnen worden. Deze komen in de tijdelijke opvang en worden, na een gezondheidscheck, herplaatst bij adoptiegezinnen.
Zo is de eigenaar er van verzekerd dat zijn ezel een goed volgend thuis krijgt, waar deze met liefde wordt ontvangen.

 

 

Deco Huiden koeienhuiden

Deco Huiden neemt allerlei huiden mee naar het Oogstfeest Meppen zoals huiden van schapen, koeien, konijnen e.d.

Ook kunt u bij Deco Huiden genieten van trdelnik food. Dit is een street food die in Tsjechië heel bekend is.

 

 

 

‘t Rietstee

‘t Rietstee staat met diverse tuindecoraties: deurbellen/deurkloppers/windspelletjes en zelfgemaakte decoraties van hooi/stro /takken en mos en ook zelfgemaakte regenmeters.

Kijk voor meer informatie eens op hun website www.rietstee.nl en met name naar de afdeling marktfoto’s.

 

 

Het Streekje 

Het Streekje is een streekwinkel in Buinerveen met Drentse streekproducten en levensmiddelen. Het Streekje bakt ook heerlijke poffertjes. Op locatie werken wij  van uit een groen retro verkoopwagentje. Wij werken zoveel mogelijk met pure en eerlijke producten uit de streek.

 

 

 

 

Kookplein

Het thema voor het Kookplein 2019 is nog niet bekend. Pompoenen vormen dit jaar het middelpunt van het Oogstfeest Meppen dus zal er waarschijnlijk met pompoenen gekookt gaan worden. Het is nog even afwachten, maar zodra er meer bekend is zullen wij het hier vermelden. In ieder geval kunt u weer heerlijk proeven en smullen op het Kookplein!

 

 

 

Schaafijsbar

Schaafijs ofwel “Hawaiian Shave Ice”. . . een heerlijke verfrissende zomerse traktatie.
Schaafijs is bijzonder populair in tropische streken zoals Indonesië, Singapore, Japan, China, het Caribisch gebied, Suriname, de Verenigde Staten en met name Hawaii. Hier wordt deze delicatesse verkocht als “Hawaiian Shave Ice”.
Schaafijs komt van ijsklontjes of van een blok ijs en wordt vervaardigd met behulp van een ijsschaaf of een schaafijsmachine. Het geschaafde ijs wordt opgevangen in een beker, een glas of een ijscup.
Daarna wordt het ijs overgoten met een heerlijke siroop en het smullen kan beginnen. De siroop is verkrijgbaar in diverse smaken.

 

Kinderactiviteit. Speciaal voor kleine en grote kinderen.

Aan de kinderen is uiteraard ook gedacht. Wat we precies gaan doen, houden we nog even geheim, maar leuk zal het zeker zijn. Deze activiteit is gratis voor de kinderen maar een vrijwilliger bijdrage voor het Oogstfeest Meppen mag natuurlijk altijd.

 

Adrianahoeve

Kom lekker merenques proeven en kopen bij de Adrianahoeve. Ook hartige hapjes zoals gehaktballen en tosti’s. Mooie wenskaarten e.d. Alles zelf gemaakt. De Adrianahoeve zit in Meppen en stelt zich even voor:

Kleinschalige dagbesteding.
Psychosociale ondersteuning en flexibele zorg bij dementie.
Ontlasten van mantelzorgers, waardoor langer thuis wonen mogelijk is.
Persoonlijke aandacht.

 

De Stichting Steenuilen Werkgroep.

Wij gaan met de kinderen Braakballen pluizen en ze kunnen ook een kleurplaat kleuren van een uil, dit is helemaal gratis.
Daarnaast hebben we een kraam met spullen te koop en wij geven allemaal informatie over wat wij doen als stichting voor de steenuil.
Voor meer info kunt u altijd op onze site kijken http://steenuilendrenthe.nl/

 Alleen op zaterdag aanwezig.

 

De Hekkerij in Meppen

De Hekkerij is gespecialiseerd in houten hekwerken. Met name kastanjehouten “schapenhek”. De  bijpassende poorten en hekken worden bij voorkeur gemaakt van kastanjehout of eikenhout in de eigen werkplaats. Deze is gevestigd in de oude schuur uit 1887.

Er zijn verschillende soorten houten hekken: Eiken wringhekken, landhekken, schapenhekken, poorten en klaphekken. Bijpassende kastanje, robinia en eiken palen worden meegeleverd.

De houten hekken worden op maat gemaakt, in overleg met de klant.  De hekken en poorten worden geleverd met degelijk hang- en sluitwerk. Veelal nabestelbaar.

U bent natuurlijk van harte welkom om een kijkje te nemen op het terrein en in de werkplaats. Even bellen vooraf svp. 0628923916

 

De Wolster

De Wolster pure, eerlijke en heerlijke kleding voor jong en oud! Wollen kleding, 100% biologische kleding, en kleding uit natuurlijke en biologische materialen. Fairtrade! 

 

Fam. Meijer met zelfgemaakte likeuren.

Zelfgemaakte likeuren van onbespoten eigen vruchten van de boerderij. Grote keuze in likeuren gemaakt van o.a. aardbeien, bessen, frambozen, pruimen, blauwe bessen en nog veel meer. Uiteraard mag u ook hier weer proeven.

Tevens etsen van boerderijdieren.

 

GRUTZK

Grutzk (trots in het fries) ben ik op mijn ambachtelijk zelfgemaakte eikenhouten snij / brood / kaas / tapas en al wat niet meer planken in diverse maten en vormen. Duurzaam en betaalbaar

 

Eigen kraam van het Oogstfeest Meppen

Net zoals vorig jaar staan we van de organisatie ook met een eigen kraam. Het dorp is al druk bezig met het maken van vogelhuisjes, kattenkrabpalen en andere dingen. Uiteraard hebben wij ook weer: Chrysanten, Zonnenbloemen, Walnotenboompjes, zaden, e.d.. Het Oogstfeest Meppen verkoopt van alles ten bate van het Oogstfeest.

 

Suikerspin en Popcorn

Er is genoeg te eten en drinken op het Oogstfeest Meppen. Zo ook bij de kraam van Jan Steenbergen. Hij komt met popcorn en Suikerspinnen.

 

 

 

Wandeling door Meppen met ezels van Margot Grobbe op zaterdag 21 september

Vanaf de oogstmarkt loopt Margot Grobbe van 15.30 tot 16.30 met ezels door het dorp. Iedereen die wil kan meelopen. Je hoeft je niet van te voren op te geven. Het wordt een soort van speurtocht door Meppen met wat vragen over de dieren in Meppen.

EXCURSIES: Wij zijn druk bezig met het regelen van excursieleiders die met u op zoek gaan naar eetbare paddenstoelen en willen gaan wildplukken. Als het lukt dan willen we na afloop van de excursie met u gaan koken met de producten die u samen gevonden hebt.

 

Het Frensenhoes.

 


 

 

 

Authentieke timmerwerkplaats in Meppen heeft zijn deuren open tijdens het Oogstfeest Meppen. @hetfrensenhoes.inmeppen

 

 

 

 

Dit waren nog enkele deelnemers van het OOGSTFEEST 2018:

 Jans Vos

Voor Jans Vos zijn er geen geheimen meer voor het wecken van zijn oogst. Op het Oogstfeest Meppen vertelt hij iedereen die het horen wil over zijn grote hobby WECKEN.

  

Dorsmachine uit de 50-er jaren

Bij het dorsen wordt de graankorrel uit de rijpe aar verwijderd. De korrel die aanvankelijk in zijn omhulsel blijft zitten heet “Spelt”. Daarna wordt de graankorrel gepeld. Met de komst van de dorsmachine in de 19e eeuw, wordt het dorsen langer met de hand gedaan, maar wel apart van het maaien. Heden ten dage vindt het dorsen en maaien in één handeling plaats d.m.v. combines.


Harmien Haan met de producten van PUUR RINEKE! 

PUUR Rineke staat natuurlijk voor puur, eerlijk en duurzaam voedsel. Met 100% voedingswaarde, zonder poespas of loze voedingsstoffen. PUUR staat ook voor de manier waarop wij met onze producenten, verwerkers en boeren willen omgaan; puur en transparant. Ten slotte is onze communicatie PUUR: we blijven eerlijke en betrouwbare kennis over voeding en gezondheid delen, zoals we dat al jaren doen. Gezonde voeding moet verleidelijk lekker zijn. Zo lekker dat je niet meer terug wilt naar gemaksvoedsel.  

 

 

 

 

  

Bakken met Niels

Welkom bij de kraam van bakker Niels !

Het is altijd feest als bezoekers van verse appelrondo’s en warme roomboter karamel stroopwafels kunnen smullen.

Zo lekker vers, daar geniet iedereen hap na hap van.

Neem snel een kijkje op www.bakkenmetniels.nl en ontdek de banketbakker in jezelf !

Kijk ook even op de Facebookpagina @oogstfeestmeppen en @bakkenmetniels voor een winactie met als prijs het boek “Bakken met Niels”!

 

Oogstfeest Sing-in lied

Swing en Zing mee met het Oogstfeestlied zaterdag om 13.30 uur bij de Mepperdennen. Voor jong en oud.

 

Velt afdeling Eco van Grond tot Mond

Velt – de vereniging voor ecologisch leven en tuinieren – is dé vereniging voor al wie milieuvriendelijk aan de slag wil in de tuin of in de keuken. Tal van publicaties, vormingen, campagnes en het ledentijdschrift Seizoenen helpen je om bewust en ecologisch te leven. In Vlaanderen en Nederland telt Velt 17.000 leden en 130 lokale afdelingen en werkgroepen. In deze regio is de afdeling Eco van Grond tot Mond actief met tal van activiteiten en cursussen.

 

 

 Korau: Eigenwijs papier

Planten (ook groente/fruit) en plantenvezels gecombineerd met handgeschept papier, zoals:
– groente- en fruitkaarten, waarbij echte groente- of fruitschijven ingedroogd zijn in handgeschept papier.
– sieraden van groente- en fruit”papier” (van pulp van groente of fruit schep ik een soort van papier, dat tot sieraden wordt gevormd).
– schaaltjes/kommetjes van papierpulp en groente/fruitpulp.

Korau geeft op het Oogstfeest Meppen demonstraties papierscheppen met papierpulp gemengd met appelpulp.

Kortom: eigenwijs papier. Kijk ook even op www.korau.nl

 

 

Good Bug Food

Er zijn veel positieve aspecten die eetbare insecten tot een gezond en duurzaam alternatief voor de traditionele eiwitbronnen, zoals o.a. rundvlees, varkensvlees, kip en vis maken. Insecten zitten boordevol ega 3 en 6, calcium, vezels. Insecten zijn licht verteerbaar en laag in het aantal calorieën. Voor de productie van deze duurzame proteïne is er veel minder landbouwgrond, water, voedsel nodig en tegelijkertijd een aanzienlijk lagere uitstoot van broeikasgassen in vergelijking met de traditionele vee en vis teelt.
Er wordt gezegd dat insecten smaken naar nootjes, insecten smaken naar insecten! Smaken verschillen, dit geld ook voor insecten, je vindt ze lekker of niet.
Alleen door het te proeven bij GoodBugFood weet je hoe verrassend lekker het smaakt. Kom je op het Oogstfeest Meppen bij ons in de kraam proeven? ALLEEN OP ZATERDAG AANWEZIG!

 

 

Gerrit Jan van Olst met paling

Eén van de grote hobby’s van Gerrit Jan van Olst was palingvissen. Tegenwoordig is dat niet meer mogelijk maar Gerrit Jan koopt nu gekweekte paling die hij zelf rookt. De kwaliteit van gekweekte paling is in deze tijd niet meer te onderscheiden van wilde paling. Jan slacht de palingen zelf en rookt ze vervolgens in zijn rookton. Roken is secuur werk want het komt aan op de juiste garing.

Op het oogstfeest Meppen verkoopt hij alleen op zaterdag zijn overheerlijke paling.

 

 

 

 

 

Natuurtuinhummelhuis

Natuurtuin Hummelhus in Oudehorne is een grote natuurtuin van 2,5 ha. die onbespoten met dan 160 verschillende groenten kweekt en veel fruitbomen en fruitstruiken heeft staan. We zijn gespecialiseerd in verschillende palmkolen en kweken meer dan 20 verschillende eetbare pompoenen. We maken van ons eigen fruit 18 verschillende soorten jam en drogen onze eigen kruiden.

 

 Kuenen Food met Boerenpatat!

Angelique en Peter staan met hun mobiele kraam op het Oogstfeest Meppen met Boerenpatat, Boerenhamburg en Boerenbal.

 

 

 Biologische pompoenen van Sander Lucas

Afgelopen jaar hebben wij voor het eerst op het oogstfeest in Meppen gestaan met onze biologische pompoenenkraam en dat was een groot succes! Wat een enthousiaste reacties en tips hebben we gehad!
Ook dit jaar zullen wij met ons hele gezin weer op de markt staan.
Wij verkopen onze biologische pompoenen, maken gerechten van pompoenen om te proeven  en de bedoeling is dat we dit jaar ook gerechten gaan verkopen om mee te nemen naar huis.
We hopen op weer een heel gezellig en zonnig oogstfeestweekend!
Tot dan,
Groetjes familie Lucas

 

ARASFOOD

Onze producten onder de merknaam Noach Delights zijn niet alleen eerlijk geproduceerd en vrij van ggo, kunstmatige kleur- en smaakstoffen, maar ze zijn bovenal ook heerlijk en gezond! Verschillende soorten confituren, vruchten op siroop, taart / gebak, sauzen en rojik / walnotenlekkernij zijn exclusief bij ons verkrijgbaar. Zij zijn 100% natuurlijk en lekker!

 

Roeg – Roeg bier oet Möpp’n

Net als vorig jaar staan wij weer op het oogstfeest in ons eigen dorp. Niet uit commercieel oogpunt, een hobbybrouwer mag nou eenmaal zijn bieren niet aan de man brengen, maar om ‘live’ een (car)biertje te brouwen en de bezoeker mee te nemen in het  boeiende brouwproces. Mochten we nog voldoende onder de dop hebben dan is het mogelijk om een klein drupje te proeven.

In navolging van het succes van de vorige editie hebben we wederom een verloting van een goede fles Roeg. De opbrengst hiervan komt volledig ten bate van MATCHIS (centrum voor stamceldonoren).

Dus… steek allemoal wat lösse knaken in de buutse! (Neem een paar losse Euro’s mee) en win je eigen Möpper Gerstenat! Van Roeg natuurlijk

 

Tutti Bijouti

Tutti Bijouti maakt hippe sieraden voor dames, heren en kinderen. Hiervoor worden kwalitatief goede en veelal natuurlijke materialen gebruikt zoals (vacht-) leer, zilver, edelstenen, klei, veertjes, hout, kristal, zijdekoord etc. De collectie is divers qua stijlen (stoer, lief, trendy, klassiek), maar ook in de maatvoering houd ik rekening met de wensen van de klant (XS – 3XL). Graag zorg ik er voor dat er voor elke pols, vinger of hals een mooi, passend sieraad is, dat fijn draagt. In het kader van het Oogstfeest Meppen zal Tutti Bijouti veel sierraden meenemen die gemaakt zijn van leer, klei en veertjes. Neem vast een voorproefje op mijn website www.tuttibijouti.nl of op Facebook. Graag tot ziens tijdens het Oogstfeest in Meppen!

 

 

 

 Hondenresort Darling

Mijn naam is Thalita Daling. Samen met mijn gezin run ik een hondenopvang in Zwiggelte waarbij de honden los lopen in onze tuin en huis. Wij hebben geen kennels. Ook kunt u bij ons een ruimte huren waarin u de hond kunt wassen en borstelen of na verblijf bij ons uw hond gewassen en geborsteld weer mee naar huis nemen.
Daarnaast ben ik een paar jaar geleden begonnen om zelf hondensnacks te drogen omdat 1 van onze honden erg allergisch is. Veel producten uit de winkel hebben toch allerlei toevoegingen terwijl dit echt niet nodig is. Bij onze kraam kunt u allerlei vleessnacks kopen om te belonen of om lekker lang op te kauwen. Alle snacks zijn puur natuur en zonder toevoegingen. Het enige wat we doen is het vlees snijden en langdurig drogen in een voedseldroger. Kom gerust eens langs met uw hond dan mag hij proeven.

 

Paula’s Pet Store

Paula’s Pet Store uw adres voor uw dierbenodigdheden. Heel veel hondenspeelgoed, riemen in allerlei kleuren en maten maar ook waarschuwingsborden met heel veel verschillende hondenrassen, maar het  kan ook met uw eigen foto van uw hond of ander dier. U zou uw foto kunnen mailen (voor 7 september), dan neem ik het bord mee op de oogstfeestdagen.


 

Smakelijk Erf is het ecologisch bedrijf van Mirjam Weisscher in Nieuw-Amsterdam. Mirjam verzorgt op Smakelijk Erf cursussen en workshops rondom natuurlijk tuinieren, eetbare siertuin, moestuinen, dier/bij/vlinder vriendelijke inrichting van de tuin en meer onderwerpen die het ecologisch tuinieren zo boeiend maken. Mirjam ontwerpt, adviseert en coacht particulieren, bedrijven en non-profit organisaties die hun omgeving ecologisch (willen gaan) inrichten en beheren.

Tijdens het oogstfeest in Meppen neemt Mirjam de september oogst van het land mee, maar ook producten die zij eerder heeft geoogst en verwerkt zoals lekkere jams. Mirjam neemt eveneens biologisch zaadgoed mee, geteeld op Smakelijk Erf. En een paar fijne boeken van Velt en uitgeverij Jan van Arkel die interessant zijn voor mensen die ecologisch tuinieren.

Mirjam Weisscher – Vaart ZZ 171 – 7833 AJ Nieuw-Amsterdam – mobiel 06 – 535 17 962  – mail SmakelijkErf@gmail.com – Smakelijk Erf kun je volgen via Facebook

 

Heerlijk Zoet, taarten en ander lekkers.

Heerlijkzoet maakt taarten en ander lekkers zoals macarons, cupcakes, eclairs en scones, muffins, brownies, meringues, etc. Alles gemaakt met liefde en toewijding vanaf de basis met echte en verse ingrediënten zoals het hoort en waar mogelijk lokaal verkregen.
Tijdens het oogstfeest kunt u direct ter plaatse genieten van verschillende heerlijkheden, maar ook wat lekker voor thuis meenemen.


 

 

 

Woolly’s vachten & zo

Bij Woolly’s vachten & zo kun je terecht voor Kwalitatief hoogwaardige schapenvachten. Ook  vindt je bij ons leuke woonaccessoires van wol/vacht  en  natuurlijk ontbreken de heerlijke warme 100% wollen sloffen en vesten ook niet in ons assortiment.
Nieuwsgierig geworden kijk dan een sop onze site: woollysvachten.nl

Wij staan alleen op zondag op het Oogstfeest Meppen.

 

Boerderijwinkel Daling uit Drijber

Hallo, ik ben Janny Daling en ik verkoop op het Oogstfeest in Meppen huisgemaakte jam en dessertsaus. Deze jam en saus is gemaakt van ons eigen onbespoten fruit en wordt gemaakt met echt minder suiker. 70 % fruit,  30 % suiker. Je proeft de smaak van het fruit er bovenuit!  Ik ben alleen op zaterdag op het Oogstfeest Meppen te vinden.

 

Trekkers van 1950 tot 1980

Firma Broekama Mechanisatie uit Zweeloo laat de jaren van welleer
op ons Oogstfeest even herleven met een aantal Deutz-trekkers uit
de jaren ’50 tot ’80.

 

 

 

Design Kleden

Handgeweven vloerkleden, wollen plaids en sierkussens van natuurlijke materialen. www.design-kleden.nl

 

 

Henk Arends met insecten en reptielen

  


     

  

 Vind je vogelspinnen, wandelende takken, sissende kakkerlakken en reptielen ook zo leuk. Kom dan kijken naar de verzameling van Henk Arends. Hij kan je alles vertellen van deze dieren. Ben je bang van deze dieren? Misschien helpt Henk Arends je wel van die angst af en mag je er één op je hand houden.

Bijna alle dieren van Henk Arends komen uit tropische landen en kunnen alleen met goed weer getoond worden. De deelname is dan ook onder voorbehoud van goed weer.