SPECIALE ACTIVITEITEN

Paddenstoelen festijn.

In 2024 staan de paddenstoelen centraal op het Oogstfeest Meppen.

Het is de bedoeling allerlei extra activiteiten te organiseren m.b.t. eetbare paddenstoelen. Niet alleen kan je alles vinden m.b.t. paddenstoelen wij hopen ook dat dit een ontmoetingsplein wordt voor de vele liefhebbers onder ons.

  • Excursies de bossen in op zoek naar eetbare paddenstoelen
  • Demonstraties van truffelhonden en alles over de opleiding van truffelhonden.
  • Paddenstoelen boekenkraampje met 2de hands boeken en posters
  • Speciale paddenstoelenkwekers met eetbare paddenstoelen
  • Growkits waarmee je zelf thuis je paddenstoelen kan gaan kweken
  • Koks met paddenstoelen gerechten.

Wij zullen regelmatig deze pagina bijwerken met meer nieuws.

Wil je zelf meedoen aan dit festijn als deelnemer? Geef je dan snel op en vul het formulier op https://www.oogstfeestmeppen.nl/deelnemen in.

Wil je meedoen met een excursie? Like dan onze Facebookpagina en geef je op zodra wij informatie op Facebook hierover hebben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Speciale Paddenstoelen deelnemers:

Flora & Mycena

Materialen uit de natuur vormen een eindeloze inspiratiebron, maar ook hout gered van de brandstapel en gebruikte electronica worden met veel geduld verwerkt in de bijzondere lampen.

 

In overleg kunnen uw dierbare voorwerpen uit de natuur omgetoverd worden tot een persoonlijk licht-kunstwerk.

www.floramycena.nl      |     Paddenstoelen kunstenares

Peet’s Schoolplaten & Schoolkaarten

 

 

Peet’s Schoolplaten en Schoolkaarten. Ik verkoop originele schoolplaten en schoolkaarten

Paddenstoelen excursie met Daan Bartels

Daan is een expert op het gebied van eetbare paddenstoelen.
Tijdens het Oogstfeest Meppen zal hij vanaf het speciale paddenstoelenplein diverse excursies maken de bossen in op zoek naar eetbare paddenstoelen.
De wandeling zal ca 1 1/2 a 2 uur duren. De kosten zijn € 27,50 per wandeling. Iedereen krijgt nog wat leuks mee om thuis te proberen. De wandelingen beginnen om 11.00 uur en 14.00 uur vanaf het paddenstoelenplein t.o. de speeltuin. Er kunnen maximaal 10 mensen per excursie mee.

Let op de Facebookpagina @oogstfeestmeppen want daar komt op te staan wanneer u zich kunt aanmelden. Dit kunt u dan rechtstreeks bij Daan doen.

 

 

 
 
Paddenstoelenkraam van Daan
Daan, Joshua en Jesse laten u kennis maken met de wereld van de paddenstoelen. Wilt u meer leren over eetbare paddenstoelen? Dan kunt u met Daan mee het bos in en/of bij Joshua een mooi 2de hand determinatieboek kopen. Een grote keuze aan boeken heeft hij in zijn kraam. Ook vindt u bij ons een speciale paddenstoelen likeur, sporenschilderijtjes, gedroogde paddenstoelen en nog veel meer. Daarnaast maken zij heerlijke hapjes (uiteraard van paddenstoelen) die u kunt proeven.
Martijn Burgers – Truffelhondenschool
Martijn geeft opleidingen tot truffelhond. Vind je dat interessant of zie je dat wel zitten? Bezoek dan Martijn op het paddenstoelenplein tijdens het Oogstfeest Meppen.
Meer info volgt
Renier de Paddenstoelenman
 
Wil je leren paddenstoelen te kweken? Dan moet je beslist de kraam van Renier bezoeken. Hij verkoopt broedt, sporen-prints, kweeksetjes van oesterzwammen en nog veel meer om thuis of buiten te kunnen kweken. Ook kan je tijdens de oogstmarkt een workshop volgen of workshops bij hem volgen op locatie.
Waarschijnlijk geeft Renier ook nog een excursie het bos in op zoek naar eetbare paddenstoelen
Excursiepaddenstoelen fotograferen in de nacht met Menko van der Leij
In de nacht van zaterdag op zondag als het donker is en je denkt dat de meeste dieren slapen gaat Menko op pad met zijn camera op zoek naar paddenstoelen. Nu is de kans om mee te gaan en de wonderlijke wereld van de paddenstoelen ‘s-nacht te zien EN te fotograferen. Wist je dat sommige paddenstoelen heel mooi oplichten in het maanlicht? Menko laat je de mooiste paddenstoelenplekken zien en vertelt je hoe deze te fotograferen. Er is plek voor 15 deelnemers. De kosten zijn € 27,50 p.p. Je kan zelf je fototoestel meenemen. De foto/padenstoelen excursie is 22.00 uur tot 24.00 uur. Geef je op door een mail te sturen naar meerweten @ oogstfeestmeppen.nl. Vermeld er je telefoonnummer bij en je wordt teruggebeld met alle informatie.
HEEL BIJZONDER DEZE EXCURSIE