WORKSHOPS

 

Onderstaande workshops zijn van 2020. Het Oogstfeestb 2020 gaat helaas niet door en wij zullen gaan proberen de workshops door te schuiven naar 2021.

 Marokkaanse workshop smaakmakers

Workshop Fermenteren ‘Familiegeheimen uit de Marokkaanse keuken’. Ik maak samen met jullie gefermenteerde smaakmakers zoals, Touma lm’ragda met kruiden. (gefermenteerde knoflook), Lhamed lm’raqed (gefermenteerde citroen) die ik geleerd heb van mijn oma, mijn liefste moeder uit Marokko en die ik gebruik voor de hele mijn leven nog steeds. Deze smaakmakers kun je gebruiken tijdens het koken en je krijgt alle informaties mee met allerlei tips en die hebben ook een medicinale werking. Bijvoorbeeld als je een klein wondje hebt, dan helpt S’men bij de genezing en nog veel meer. Je gaat met rijkdom naar huis met twee gevulde weckpotten. De inhoud is jaren houdbaar. Om gerechten op smaak te brengen is vaak maar een theelepeltje nodig. Je proeft de diepe smaak in de gerechten en om ervan te genieten. De ingrediënten zijn biologische en of geïmporteerd uit de bergen familiebedrijf van mijn ouders in Marokko.

Ik geef vier workshops:

  1. Zaterdagmorgen 19-09          11.00 – 13.00 uur
  2. Zaterdagmiddag 19-09           15.00 – 17.00 uur
  3. Zondagmorgen 20-09             11.00 – 13.00 uur
  4. Zondagmiddag 20-09              15.00 – 17.00 uur

Kost: €35 pp

In verband met de inkoop e.d. vraag ik om betaling vooraf. Je inschrijving is definitief zodra het inschrijfgeld is ontvangen: NL46KNAB0258746092 t.n.v. M Bahnini onder vermelding van Marokkaanse workshop en vermeld daarbij 1, 2, 3 of 4. Voor meer informatie en aanmelden via info@habous-shopping.com of 0615396114

Volg mij op Facebook pagina voor meer activiteiten:  https://www.facebook.com/adharaya1/

 

  

Workshop vlechten met wilgentenen.

Ben je graag creatief bezig en hou je van natuurlijke materialen? Tijdens het oogstfeest kun je kennismaken met vlechten met wilgentenen door het volgen van een mini workshop.

In deze mini workshop van ca 20 minuten kun je een ‘voederpuntmutsje’ voor vogels vlechten zoals op de foto. Kinderen vanaf ca 8 jaar kunnen meedoen onder begeleiding van ouders.

De workshops zijn beide dagen vanaf 11:30u – 16:00 uur doorlopend. Wil je zeker zijn van een plekje, dan kun je je het best van tevoren aanmelden. Vol is vol.
Groepjes van meer dan 3 personen zo bij zo graag vooraf opgeven.

Kosten : 3,50 euro p/p

‘Natuurlijk’ beantwoorden we ook graag alle vragen over vlechtcursussen en workshops vlechten en het gehele proces van plant tot mand.

Aanmelden        : T 06 1045 1371 of mail naar anja.vd.veer@gmail.com.       Website: www.mudz.nl

 

 

Pompoenen en kalebassen van de boerderij van de fam. Eising in Sleen.

In mei worden de eerste voor-geplante pompoenplanten in de volle grond geplaatst. Een grote variëteit aan pompoenen en kalebassen krijgen alle ruimte om te groeien. Eind augustus, begin september zijn de eerste vruchten rijp voor de oogst. Een prachtig moment, waar we het hele jaar naar uitzien. Graag wil ik ze op de oogstmarkt aan u tentoonstellen en verkopen. Bijzonder is het grote assortiment eetbare pompoenen. Voor de liefhebbers hebben we op het Oogstfeest Meppen een workshop Halloween pompoenen om uit te hollen.

 

 

….van ruwe geschoren schapenwol tot een hand gevilte Schapenvacht…..

Heb je altijd al willen weten hoe je geschoren schapenwol kunt bewerken tot een handgevilte schapenvacht of wandkleed? Kom dan op zaterdag 19 of zondag 20 september naar het Oogstfeest in Meppen.
Wij maken gebruik van vers geschoren ruwe vachten van (eigen) Drentse heideschapen en Schoonebeker schapen en geven op zaterdag een demonstratie schapenvachtvilten.
Uiteraard zijn er ook onze eigen hand gevilte vachten, wandkleden en dromenvangers te koop.
Tot dan!!
Paula en Carla