WORKSHOPS

 

Oogsten Koken en Eten – WORKSHOP SMAAKMAKERS

Workshop ‘Familiegeheimen uit de Marokkaanse keuken’. We maken gefermenteerde smaakmakers zoals Mina Bahnini (www.habous_shopping.com) ze geleerd heeft van haar familie uit Marokko; Touma m’ragda (gefermenteerde knoflook), Smen (gefermenteerde roomboter), Hamed m’ragda (gefermenteerde citroen). Deze smaakmakers kun je gebruiken tijdens het koken (je krijgt informatie mee met allerlei tips) maar ze hebben ook een medicinale werking. Bijvoorbeeld als je een klein wondje hebt, dan help Smen bij de genezing. We geven vier workshops op het Oogstfeest Meppen: op zaterdag19 september en zondag 20 september van 12 tot 14 en van 15 tot 17 uur. Bijdrage € 49,95. Meer info en aanmelden via info@oogstenkokeneneten.nl of 06-19199934

Note van de organisatie: Deze workshop mag je niet missen!

  

  

  

Workshop vlechten met wilgentenen.

Ben je graag creatief bezig en hou je van natuurlijke materialen? Tijdens het oogstfeest kun je kennismaken met vlechten met wilgentenen door het volgen van een mini workshop.

In deze mini workshop van ca 20 minuten kun je een ‘voederpuntmutsje’ voor vogels vlechten zoals op de foto. Kinderen vanaf ca 8 jaar kunnen meedoen onder begeleiding van ouders.

De workshops zijn beide dagen vanaf 11:30u – 16:00 uur doorlopend. Wil je zeker zijn van een plekje, dan kun je je het best van tevoren aanmelden. Vol is vol.
Groepjes van meer dan 3 personen zo bij zo graag vooraf opgeven.

Kosten : 3,50 euro p/p

‘Natuurlijk’ beantwoorden we ook graag alle vragen over vlechtcursussen en workshops vlechten en het gehele proces van plant tot mand.

Aanmelden        : T 06 1045 1371 of mail naar anja.vd.veer@gmail.com.       Website: www.mudz.nl

 

 

Hortensia  Krans Workshop

Onder leiding van Ellen Bakker  kan je een krans maken van je eigen hortensia’s.
Neem je “uitgebloeide” hortensia bloemen uit eigen tuin mee. Samen gaan we daar een prachtige krans van maken, waar je heel lang plezier van kan hebben. Wil je niet meedoen aan de workshop maar heb je wel uitgebloeide hortensia’s over dan kan je delen inleveren in onze kraam. De deelnemers zullen er blij mee zijn.

Je hoeft je niet van te voren op te geven. Ieder heel uur start de workshop. Max 10 deelnemers.
Kosten € 9,50 voor de workshop, inclusief materiaal exclusief hortensia’s.

 

Pompoenen en kalebassen van de boerderij van de fam. Eising in Sleen.

In mei worden de eerste voor-geplante pompoenplanten in de volle grond geplaatst. Een grote variëteit aan pompoenen en kalebassen krijgen alle ruimte om te groeien. Eind augustus, begin september zijn de eerste vruchten rijp voor de oogst. Een prachtig moment, waar we het hele jaar naar uitzien. Graag wil ik ze op de oogstmarkt aan u tentoonstellen en verkopen. Bijzonder is het grote assortiment eetbare pompoenen. Voor de liefhebbers hebben we op het Oogstfeest Meppen een workshop Halloween pompoenen om uit te hollen.

 

 

….van ruwe geschoren schapenwol tot een hand gevilte Schapenvacht…..

Heb je altijd al willen weten hoe je geschoren schapenwol kunt bewerken tot een handgevilte schapenvacht of wandkleed? Kom dan op zaterdag 19 of zondag 20 september naar het Oogstfeest in Meppen.
Wij maken gebruik van vers geschoren ruwe vachten van (eigen) Drentse heideschapen en Schoonebeker schapen en geven op zaterdag een demonstratie schapenvachtvilten.
Uiteraard zijn er ook onze eigen hand gevilte vachten, wandkleden en dromenvangers te koop.
Tot dan!!
Paula en Carla