Oogstfeest Meppen

op 14 en 15 september 2024 11.00 - 17.00

mobiel menu openen

Oogstfeest Meppen

op 14 en 15 september 2024 11.00 - 17.00

Excursies

Tijdens de oogstmarkt zijn er diverse excursies. Eetbare paddenstoelen zoeken (Daan en Reinier), paddenstoelen fotograferen bij maanlicht (Menko) en Wildplukken met Cindy. Geef je tijdig op want volv is vol.

 

Excursies het bos in op zoek naar eetbare padenstoelen

Daan gaat tijdens het weekend diverse keren met een groepje mensen het bos in op zoek naar eetbare paddenstoelen. De excursies vertrekken beide dagen om 11.00 en 14,00 uur en het maximaal aantal deelnemers is 15. Erg leerzaam en leuk! Wil je je opgeven? Opgeven kan bij Daan daanbartels86@gmail.com. De excursie kost € 27,50 p.p. Vol = vol.

       Jolanda      

 

Nachtelijke foto-excursie fotografie paddenstoelen bij manenschijn

Op stap met Menko

Menko gaat in de avond of nacht van zaterdag op zondag 1x op stap met een groepje mensen die het leuk vinden om paddenstoelen bij manenschijn te fotograferen. Menko weet alles van eetbare en niet eetbare paddenstoelen en is tevens fotograaf. Behlave dat hij dus alle kan vertellen over paddenstoelen geeft hij ook tips hoe je deze het beste 's-nachts kan fotograferen. Een hele speciale en unieke excursie. Een hele speciale en unieke excursie. Wil je je opgeven? Dat kan bij Daan daanbartels86@gmail.com. Vol = vol. De excursie kost € 27,50 p.p.

      

      

 

Reinier de Paddenstoelenman geeft op zondag om 14.00 uur een excursie in het bijgelegen bos over paddenstoelen

Mijn naam is Reinier, beter bekend als de Paddenstoelenman, en ik werk nu al zo'n 9 jaar met paddenstoelen. Mijn fascinatie voor paddenstoelen begon toen ik ze voor het eerst ging kweken. Al gauw ging ik naar buiten op zoek naar dit bijzondere organisme. Inmiddels zijn paddenstoelen mijn werk geworden. Ik geef verschillende workshops in het kweken van paddenstoelen en neem in de herfst mensen mee het bos in op zoek naar paddenstoelen.

Kosten voor deze excursie € 27,50 p.p. Opgeven kan bij Reinier. De link hiervoor volgt binnenkort.

Renier de Paddenstoelenman

 

Cindy de wildplukster

Op zondag om 13.00 uur start de excursie van Cindy de natuur in. Direct aan de oogstmarkt liggen de weilanden en bossen waar Cindy met een groepje gaat wildplukken. Zij kan alles vertellen over eetbare planten in de natuur maar ook over andere toepassingen van deze planten. Denk hierbij aan zelf anti-muggen spray maken e.d.  Er is voor iedereen en voor elke behoefte wel een nuttige plant of boom te vinden. Door te weten welke planten/ bomen je kunt toepassen kan je je eigen supermarkt & apotheek in huis halen!

Je kan je wel alvast opgeven of informatie opvragen bij Cindy 0681048363 of via cabolder@hotmail.com. Let wel op er zijn maar een paar plekken beschikbaar omdat zij 1x de excursie doet tijden de oogstmarkt (max. 15). De excursie zal een introductie zijn in de wereld van de bruikbare planten en bomen en zal +/- 1,5 uur duren. De kosten hiervoor zijn € 17,50 p.p.

Wildpluk excursie Cindy 2   Wildpluk excursie Cindy 1

oproep excursie paddenstoelen

oproep excursie paddenstoelen