Oogstfeest Meppen

op 14 en 15 september 2024 11.00 - 17.00

mobiel menu openen

Oogstfeest Meppen

op 14 en 15 september 2024 11.00 - 17.00

Paddenstoelenplein

🍄Welkom op het HET paddenstoelen evenement van het jaar - het Paddenstoelenplein!🍄

Duik in een wereld vol smaak, avontuur en ontdekking terwijl je de eerste grote bijeenkomst van paddenstoelenliefhebbers in Nederland beleeft! Laat je verrassen door een overvloed aan activiteiten, workshops en lekkernijen, allemaal gewijd aan onze geliefde eetbare paddenstoelen.

Verlies jezelf tussen de kraampjes gevuld met verse, sappige champignons, aardse shiitakes en verrukkelijke oesterzwammen. Of je nu een doorgewinterde hobbyist bent, een gepassioneerde chef-kok of een avontuurlijke paddenstoelenjager, hier vind je alles wat je hartje begeert en meer!

Doe mee aan boeiende workshops geleid door experts uit de branche en leer alles over het kweken, verzorgen en bereiden van je favoriete paddenstoelen. Van beginners tot gevorderden, er is voor elk niveau iets te ontdekken en te leren.

Maar het draait niet alleen om leren - we hebben ook een scala aan culinaire hoogstandjes klaarstaan om je smaakpapillen te verwennen! Ja, we hebben zelfs een paddenstoelen likeur. Proef de meest verrukkelijke gerechten bereid door getalenteerde koks, allemaal met een onmiskenbare paddenstoelentwist.

En laten we de belangrijkste reden voor dit feest niet vergeten - elkaar ontmoeten en verbinden! Ontmoet gelijkgestemde paddenstoelenliefhebbers, wissel verhalen uit, deel tips en trucs, en creëer blijvende herinneringen met nieuwe vrienden.

We pakken het groots aan en er zal veel reclame gemaakt gaan worden op Facebookgroepen e.d.

Het paddenstoelenplein is een onderdeel van het Oogstfeest Meppen

Ontmoeten, bereiden, Paddenstoelenplein workshops, fotografie, excursies en nog heel veel meer

Inktzwammen  Sponszwam  biefstuk

 

Ontmoetings tent

Vanuit deze ontmoetingstent starten de excursies. Maar behalve dat, kan je hier elkaar ontmoeten onder genot van een drankje en/of wat eten. Uiteraard allemaal bereidt met paddenstoelen. Ook is het de bedoeling hier een foto tentoonstelling van paddenstoelen te exposeren. Kortom DE gezeligste plek van het Oogstfeest Meppen.

 

Koken met Melle Gerlofs op het paddenstoelenplein

Melle Gerlofs, de kookkunstenaar achter de betoverende gerechten met paddenstoelen, schittert in de ontmoetingstent (of ernaast) terwijl hij zijn culinaire magie onthult. Verwacht een feest van smaken waar paddenstoelen de hoofdrol spelen. Melle kokt van 11.00 tot 16.00 uur. Schuif aan, ontmoet Melle persoonlijk, en laat je smaakpapillen verrassen en verwennen. 

Melle Gerlofs   Melle Gerlofs   Melle Gerlofs   Melle Gerlofs - Salade van Zwavelzwam   Melle Gerlofs - Pompoensoep met Eekhoorntjesbrood   Melle Gerlofs - Broodje zwamburger

 

Excursies het bos in op zoek naar eetbare padenstoelen

Daan gaat tijdens het weekend diverse keren met een groepje mensen het bos in op zoek naar eetbare paddenstoelen. De excursies vertrekken beide dagen om 11.00 en zaterdag om 14.00 uur en het maximaal aantal deelnemers is 15. Erg leerzaam en leuk! Wil je je opgeven? Opgeven kan bij Daan (via daanbartels86@gmail.com). De excursie kost € 27,50 p.p. Vol = vol.

oproep excursie paddenstoelen       Jolanda      

 

Nachtelijke foto-excursie fotografie paddenstoelen bij manenschijn

Op stap met Menko

Menko gaat in de avond of nacht van zaterdag op zondag 1x op stap met een groepje mensen die het leuk vinden om paddenstoelen bij manenschijn te fotograferen. Menko weet alles van eetbare en niet eetbare paddenstoelen en is tevens fotograaf. Behalve dat hij dus alle kan vertellen over paddenstoelen geeft hij ook tips hoe je deze het beste 's-nachts kan fotograferen. Een hele speciale en unieke excursie. Wil je je opgeven? Dat kan bij Daan (via daanbartels86@gmail.com). Vol = vol. De excursie kost € 27,50 p.p.

      

      

 

Reinier de Paddenstoelenman - Kraampje met broed en workshop paddenstoelen kweken en paddenstoelen-excursie

Mijn naam is Reinier, beter bekend als de Paddenstoelenman, en ik werk nu al zo'n 9 jaar met paddenstoelen. Mijn fascinatie voor paddenstoelen begon toen ik ze voor het eerst ging kweken. Al gauw ging ik naar buiten op zoek naar dit bijzondere organisme. Inmiddels zijn paddenstoelen mijn werk geworden. Ik geef verschillende workshops in het kweken van paddenstoelen en neem in de herfst mensen mee het bos in op zoek naar paddenstoelen.

Op het paddenstoelenplein verkoop ik kweeksets voor oesterzwammen, paddenstoelen en kook ik in mijn eigen kraam. Als je een kweekset oesterzwammen koop krijg je er gelijk een korte gratis workshop bij hoe je succesvol tot een oesterzwammenoogst kan komen.

Reinier geeft ook op zondag om 14.00 uur een excursie in het bijgelegen bos over paddenstoelen. kosten € 27,50 p.p. Opgeven kan bij Reinier. De link hiervoor volgt binnenkort.

Kijk voor meer info over Reinier de paddenstoelenman op www.paddenstoelenman.nl en https://bakkiepleurotus.nl 

Renier de Paddenstoelenman   Reinier de Paddenstoelenman   Reinier de Paddenstoelenman   

 

De paddenstoelenkraam van Daan Bartels en Jolanda Stultiens

Daan maakt schilderijtjes van sporen van plaatjes zwammen. Ook zijn hier 2de-hands paddenstoelenboeken te koop, paddenstoelen likeur en nog veel meer. Ook geeft Daan excursies tijdens het Oogstfeest Meppen het bos in. Meer daarover hieronder. Verse paddenstoelen en gedroogde. Paddenstoelenpoeders, koffie vervangers van paddenstoelen en cacao, mokken en koektrommels met paddenstoelen afbeeldingen e.d.       Cantarellensoep, Eekhorentjes ragout 

Daan Bartels     Paddenstoelenboeken

 

Kunstenares Floor Stulemeijer

Hier vind je meer over haar deelname 

Floor Stulemeijer   Floor Stulemeijer   Floor Stulemeijer

 

     

Menko

Menko

Menko

Menko

Menko

Menko

Eekhorentjes brood

Eekhorentjes brood

Reuze bovisten

Reuze bovisten

Zwavelzwam

Zwavelzwam